Peter Štrbo Rôzne

Novela zákona ukrojila z platu primátora vyše 200 eur

Na základe novely zákona o právnom postavení a platových pomeroch starostov obcí a primátorov miest sa plat primátora Alföldiho znížil o vyše 10 percent. Na najbližšom zasadnutí MsZ môžu šaliansky poslanci primátorov plat navýšiť o 70 %.

Novela zákona, ktorá vstúpila do platnosti 1. júna 2011, priniesla niekoľko zásadných zmien v systéme odmeňovania starostov a primátorov. Na jej základe klesli základné platy prvých mužov miest a dedín o desať percent. Mestské zastupiteľstvo môže po novom zvýšiť plat primátorovi oproti pôvodným 100 % len o 70 %.

O novom plate primátora Šale sa rozhodne 30. júna

Primátor Alföldi poberal do 31.5.2011 mesačný plat vo výške 2469 eur, novela zákona skresala príjem prvého muža mesta na 2 223 eur. Poslanci Mestského zastupiteľstva budú rozhodovať o prípadnom navýšení platu primátora na najbližšom zasadnutí, ktoré sa uskutoční 30. júna. Ak tak neurobia, primátor bude dostávať zákonom určený základný plat bez navýšenia. V prípade navýšenia platu v maximálne možnej výške (+ 70 %) môže Martin Alföldi poberať až 3779 eur mesačne.

Súvisiace články:

[link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.102350_Sta­rostovia-a-primatori-budu-mat-od-juna-nizsie-platy.52]Staros­tovia a primátori budú mať od júna nižšie platy[/link] [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.82281_Pri­mator-so-zakladnym-platom-nema-problem.52 ]Primátor so základným platom nemá problém[/link]

Foto: ilustračné/archív Šaľa24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM