Rastislav Búgel Hokej Správy

Nová ľadová plocha v Šali: Hokejový zväz chce v meste vybudovať športovú halu

V areáli Základnej školy (ZŠ) J. Hollého v Šali by mohla v budúcnosti vyrásť nová športová hala.

Ilustračný obrázok k článku Nová ľadová plocha v Šali: Hokejový zväz chce v meste vybudovať športovú halu
Zdroj: TASR

Mestský úrad dostal ešte v januári ponuku od Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), ktorý má záujem vo viacerých mestách vybudovať športovú halu. „Tá umožní viacúčelové využitie pre šport so zameraním na získavanie športových základov pod vedením odborníkov. Nová športová hala má disponovať ihriskom s veľkosťou 20 krát 40 metrov s celoročnou prevádzkou,“ informovala radnica.

Nová hala bude v zimných mesiacoch slúžiť na korčuľovanie a hokej a v letnom období vznikne rozpustením ľadovej plochy priestor pre letné športy. Prevádzkovateľom športovej haly by mal byť SZĽH. Ten si chce od šalianskeho magistrátu prenajať na 40 rokov za symbolické jedno eur vhodný školský areál, na ktorom by mohla nová športová hala vyrásť.

Požadovaný rozmer pozemku je 56 krát 76 metrov. „Po zhodnotení priestorových možností jednotlivých areálov základných škôl v meste, zohľadnení dostupnosti pre verejnosť, možnosti parkovania a mnohých ďalších kritérií bol pre zámer vybudovania športovej haly v meste vybraný areál ZŠ J. Hollého, ktorý síce nemá presný požadovaný tvar, ale umožňuje osadenie samotnej haly a ponúka priestor aj na ostatné zámery v jej okolí,“ uvádza sa v materiáli, o ktorom budú šalianski mestskí poslanci rokovať na svojom zasadnutí 16. marca.

Ako sa v ňom ďalej uvádza, v prípade, že by z nejakých dôvodov zvolená lokalita pre SZĽH nevyhovovala, radnica má pripravené aj ďalšie priestory, do ktorých by bolo možné novú športovú halu umiestniť.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM