Peter Štrbo Rôzne

Nocľaháreň sa zriadi aj tento rok

Aj počas nadchádzajúcej zimy budú mať ľudia bez domova v Šali miesto, kde môžu prečkať mrazivé noci. Poslanci MsZ jednohlasne schválili zriadenie nocľahárne s kapacitou 15 miest, ktorú budú bezdomovci využívať od 19.12. 2011 do 31.3.2012.

Nocľaháreň pre ľudí bez domova sa zriadi aj počas tejto zimy. Ľubor Gáll, riaditeľ Organizácie sociálnej starostlivosti v Šali predložil návrh na jej opätovné zriadenie na poslednom zasadnutí MsZ a poslanci ho jednohlasne odobrili. „Prevádzkovanie nocľahárne je jednou z alternatív ako pomôcť zo strany mesta ľuďom postihnutým bezdomovectvom preklenúť nebezpečenstvá a nástrahy zimy, poskytnúť im nevyhnutné prístrešie a zabezpečiť elementárne životné podmienky,“ píše sa v dôvodovej správe.

Nocľaháreň na Partizánskej ulici bude k dispozícii každý deň od 19.12.2011 do 31.3.2012 v čase od 17:00 do 7:00. Zariadenie poskytne nocľah pre 15 ľudí. Muži strávia noc v miestnosti pre deväť osôb, ženy si podelia tri menšie izby, každá určená pre dve osoby. Poplatok za využívanie nocľahárne bude 60 centov za osobu na noc.

V nocľahárni bude denne od 17:00 do 22:00 poskytovať kvalifikovaný sociálny pracovník aj sociálne poradenstvo ako napríklad posúdenie povahy problému fyzickej osoby, rodiny alebo komunity, poskytnutie základných informácií o možnostiach riešenia problému a podľa potreby aj odporúčanie a sprostredkovanie ďalšej odbornej pomoci.

Predpokladané rozpočtové náklady na prevádzkovanie nocľahárne boli vyčíslené na 20 170 eur.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM