Zlatica Gregorová Šport Samospráva

Nitriansky kraj udeľoval dotácie: Peniaze poputujú aj na šport do okresu Šaľa

Na jeho marcovom zastupiteľstve Nitrianskeho samosprávneho kraja poslanci schvaľovali dotácie.Tentoraz išlo o šport. Peniaze poputujú aj do nášho okresu.

Ilustračný obrázok k článku Nitriansky kraj udeľoval dotácie: Peniaze poputujú aj na šport do okresu Šaľa
Foto: Zlatica Gregorová

Mesto Šaľa reprezentovalo hneď 15 navrhovateľov projektov so športovými plánmi. Mestská plaváreň získala dotáciu 1700 eur a využije ich na plavecké výcviky a výučbu plávania. Športové podujatia CSEMADOK obohatila čiastka 700 eur. Detskej farme Humanita a jej jazdeckému podujatiu prispelo NSK sumou 1600 eur. Športový tábor bol podporený 1000 eurami a Medzinárodné voltížne preteky sumou 1700 eur.

Nezabudli ani na jazdcov, plavcov a tanečníkov

Finančné príspevky dostali i ďalší žiadatelia. Futbalisti, historickí modelári, jazdci na koňoch a Mesto Šaľa získali spolu 6500 eur na organizáciu plánovaných športových podujatí. Nezabudlo sa ani na Telovýchovné Jednoty Slovan Duslo Šaľa a Slávia SOUP Šaľa. Tie získali spolu 3400 eur. Podporu v celkovej sume 4110 dostali i organizátori podujatí – Letný tanečný kemp TK Jumping, Beh nočnou Šaľou, či Memoriál Heraldika Šaľa.

Na šport prispeli približne 50-tisíc eurami

V rámci okresu Šaľa sa do výzvy zapojila i obec Diakovce. Nitriansky samosprávny kraj prispel žiadateľom na detskú olympiádu, bežeckú a futbalovú akciu a to celkovo sumou 2600 eur. V Hájskom dali prednosť pohybu, florbalu a investovaniu do výbavy športových ihrísk. Získali dotácie vo výške 3300 eur. Kráľovej nad Váhom pribudlo 600 eur na organizáciu Málotriednej olympiády. Horná Kráľová s Čarovnou záhradkou získala 1000 eur vďaka projektu a Močenok rozvinie futbalové priateľstvá i s pomocou finančného príspevku 1250 eur.

Podobne i v Nedede podporia futbal a obecné dni celkovo 3400 eurami. Možnosť získať financie využilo i Tešedíkovo. Zástupcovia obce uspeli s návrhmi na akcie ako napr.: športový tábor, futbalový turnaj, cezpoľný beh , či pohybové aktivity v celkovej sume 4700 eur. Lukostrelci z Trnovca nad Váhom, spolu s obcou a voltižérmi získali skoro 5000 eur.

Obec Vlčany prišla s návrhom usporiadať Deň plávania, získali podporu 950 eur. A poslednou z nášho okresu je obec Žihárec, ktorá uspela s plánmi na zorganizovanie športového turnaja, futbalu a plávania. NSK ich podporil spolu 3750 eurami, informuje Nitriansky samosprávny kraj na svojom webe.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM