Kristína Striešková Od Vás

Nezabúdajme na tých, ktorí nás potrebujú

Každoročne v mesiaci október, keď nás príroda obdarúva krásnymi farbami jesene, si uctievame starších občanov v našom okolí. Aj keď sa mesiac október venuje tejto téme výraznejšie, než iné mesiace v roku, úctu k starším by sme mali vyjadrovať neustál

Október – mesiac úcty k starším

Starší ľudia si úctu zaslúžia, a nielen ju, ale rovnako našu náklonnosť, pozornosť, lásku a starostlivosť. Svojim vekom nadobudli skúsenosti, ktorými nám môžu pomôcť, poradiť, a častokrát sme ich sprostredkovateľmi pre naše deti i vnúčatá. Napokon, vďačíme im za svoj život, za výchovu a za mnoho vecí, ktorých hodnota sa dá len ťažko vyčísliť. Uvedomme si, čo všetko pre nás znamenajú. A aj napriek ich vysokému postaveniu sú nám vďační za obyčajný pozdrav, ktorý je najjednoduchším prejavom ľudskej spolupatričnosti a rešpektovania iných ľudí – bez rozdielu veku.

Nástup do dôchodku však neznamená, že sa končí životná aktivita. Je obdivuhodné, že naše babičky a dedkovia študujú, chodia na výlety, do kina, do divadla, do internetovej kaviarne a aktívne prežívajú svoje životné obdobie “jesene”. Preto, ak to človeku dovoľuje jeho zdravotný stav, život treba prežiť aktívne a produktívne bez ohľadu na vek. Veď predsa starnutie sa týka každého z nás a je prirodzenou súčasťou nášho života.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM