Peter Štrbo Od Vás

Neporiadku pri Váhu menej ako po iné roky

Cez víkend sa už po piatykrát stretli dobrovoľníci pri Váhu, aby sa zbavili neporiadku nahromadeného v prírode. Dobrým znamením bolo, že neporiadku oproti minulým rokom ubudlo.

Na akciu „Upratovanie Váhu“, ktorá sa konala v sobotu 21.5., prišlo zo začiatku okolo 15 ľudí. Postupne však prichádzali ďalší a osadenstvo dobrovoľníkov sa rozrástlo na približne 30 ľudí. Tým sa rozdali rukavice a vrecia na smeti. Dobrovoľníci sa rozdelili na dve skupiny a každá z nich mala na starosti jednu časť pláže. Zabezpečený bol aj pitný režim všetkých účastníkov. Podľa pána Andrášiho, účastníka tejto akcie, bolo neporiadku pri Váhu menej ako po iné roky. Údajne vďaka tomu, že rôzne skupiny Šaľanov zbierali smeti pri Váhu ešte pred touto akciou. „Je vidieť, že sa ľudia postupne učia poriadkumilov­nosti,“ skonštatovala jedna z dobrovoľníčok, ktorá kvitovala aj to, že sa už kosila tráva na násypoch a celkovo vyjadrila spokojnosť s čistotou prírody pri Váhu.

Dobrovoľníci sa orientovali aj na miesta obývané bezdomovcami, ktorí zanechali za sebou poriadnu „spúšť“. Čistili sa aj schody pri hrádzi, kde bolo množstvo rozbitého skla. Od neporiadku sa očistili brehy od zimného štadióna až po miesta oproti Večianskej lodenici. Za zmienku stojí, že na Večiansku stranu prišiel zbierať jediný človek. Niektorí sa zase prišli informovať na šaliansku pláž, kedy sa podobná akcia bude robiť aj na druhej strane Váhu.

Brehy Váhu sú tak opäť o niečo čistejšie. Je chvályhodné, že aj v dnešnej uponáhľanej dobe si ľudia nájdu čas, aby urobili niečo pre svoje okolie a to bez toho, že očakávajú nejakú protihodnotu.

Vo fotogalérii si môžete pozrieť výsledok práce všetkých dobrovoľníkov.

?istenie_váhu
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM