Peter Štrbo Rôzne

Nemocnica naďalej poskytne akútnu medicínsku starostlivosť

Galantská nemocnica bude poskytovať akútnu medicínsku starostlivosť aj naďalej. Vo svojom vyhlásení to potvrdila hovorkyňa nemocnice Drahomíra Ballová.

Podľa návrhu na optimalizáciu lôžkovej starostlivosti zo strany Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) v Nemocnici s poliklinikou (NsP) sv. Lukáša Galanta, a. s., majú byť zrušené štyri oddelenia. Hovorkyňa nemocnice Drahomíra Ballová tvrdila, že sa rokuje o zrušení dvoch oddelení, keďže z racionalizačných dôvodov boli už zrušené od 1. apríla dve oddelenia, a to otorinolaryngológia a oftalmológia. „Zmluvu v písomnej podobe sme ešte nedostali, ale predpokladáme, že zrušenie sa bude týkať fyziatricko-rehabilitačného oddelenia a oddelenia dlhodobo chorých,“ uviedla hovorkyňa s tým, že činnosť nemocnice nebude ovplyvnená, keďže všetky ostatné oddelenia poskytujúce akútnu starostlivosť budú naďalej v prevádzke. Podľa jej slov fungovať bude ambulantná rehabilitačná činnosť, čo znamená, že hospitalizovaní pacienti môžu absolvovať začiatok rehabilitácie už v priebehu hospitalizácie na akomkoľvek oddelení.

„V prípade potreby pokračovania v rehabilitácii môžu pacienti ambulantnou formou navštevovať naše rehabilitačné pracovisko. Ak stav chorého vyžaduje dlhodobú rehabilitáciu a hospitalizáciu, bude sa musieť obrátiť na najbližšie lôžkové oddelenie,“ konštatovala. Dodala, že zmluvy so zariadeniami nie sú ešte podpísané, a preto nie je oprávnená menovať, ktoré pracoviská budú zazmluvnené.

Oddelenie dlhodobo chorých poskytovalo starostlivosť, ktorá bola náročná najmä na ošetrovateľsko-opatrovateľskú starostlivosť. „Nemocnica akútnu medicínsku starostlivosť poskytne a odpoveď na otázku ďalšej starostlivosti, ktorá už nebude v kompetencií nemocnice, treba hľadať u predstaviteľov VšZP a štátu,“ zdôraznila a pripomenula, že kvalifikovaný personál nemocnice dostane možnosť zamestnať sa priamo v zariadení NsP v Galante. „Keďže nejde o veľké počty, žiadne veľké prepúšťanie nehrozí,“ uzavrela.

Zdroj: TASR

súvisiace články: [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.101941_V-galantskej-nemocnici-rusili-oddelenia-uz-v-aprili.52]V ga­lantskej nemocnici rušili oddelenia už v apríli (20.6.)[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM