Zlatica Gregorová Samospráva

Nedávno vybrali stavebný dozor na MsÚ: Energetický audit však zrušili

Po zverejnení informácií o tom, že budove Mestského úradu v Šali kompletne zmenia vonkajšiu vizáž i interiér sa k slovu dostávajú ďalšie úkony, potrebné k zdarnému priebehu rekonštrukcie.

Ilustračný obrázok k článku Nedávno vybrali stavebný dozor na MsÚ: Energetický audit však zrušili
Zdroj: Visia.sk

Po vyhlásení Výzvy na predkladanie ponúk Stavebný dozor pre stavbu v rámci projektu s názvom „Zníženie energetickej náročnosti budovy MsÚ Šaľa" teraz nasledoval ďalší prirodzený krok a tým bolo vysúťaženie firmy, ktorá by vypracovala energetický audit ohľadom spomínaného zateplenia budovy úradu.

Výzva na predloženie ponúk

Mesto začiatkom marca zverejnilo Výzvu na predkladanie ponúk ohľadom „Energetického auditu a energetického certifikátu pre stavbu v rámci projektu s názvom „Zníženie energetickej náročnosti budovy MsÚ Šaľa“.

Program, do ktorého bol projekt zapojený, má názov Operačný program Kvalita životného prostredia. Terajšia budova MsÚ Šaľa má vykurovaný objem budovy 9846,8 m3 s celkovou podlahovou plochou budovy je 3071,2 m2. „Predpokladaná hodnota zákazky: 4650 EUR bez DPH. Predpokladané investičné náklady stavby: 1,74 mil. EUR s DPH,“ píše sa vo výzve.

Najprv opravy, až potom audit

K hlavným prínosom rekonštrukcie úradu bude jeho ekologickejšia i ekonomickejšia prevádzka. Lehota na predloženie žiadostí uplynula a my sme boli zvedaví, kto audit vykoná. Stalo sa však to, s čím nikto nepočítal. Podľa slov referentky pre rozvojovú stratégiu a štrukturálne fondy na MsÚ Šaľa Elišky Vargovej, uvedený prieskum bolo nutné nakoniec zrušiť. Ako nás informovala, na ministerstve tvrdia, že audit sa môže vykonať až po 12 mesačnej prevádzke budovy. To znamená, že najprv musia byť priestory úradu zrekonštruované a potom bude možné vykonať audit.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM