Zlatica Gregorová Kultúra

Namaľujte a prineste: V domčeku bude výstava lampášikov

K Sviatku všetkých svätých pripravili zaujímavé podujatie. V Dome ľudového bývania si zgustnú milovníci jesennej nálady a príjemnej atmosféry.

Ilustračný obrázok k článku Namaľujte a prineste: V domčeku bude výstava lampášikov
Foto: Zlatica Gregorová

Podujatie Dušičkové lampáše pripravili pracovníci Ponitrianskeho múzea v Nitre a jeho pobočky Domu ľudového bývania v Šali. Tvoriť a vymýšľať budete môcť aj vy.

Vyzdobené svetielka

Po vlaňajších strašidielkach tentoraz prichádzajú na rad svetielkujúce diela. Bude to podujatie pre deti, rodiny, malých aj veľkých ako aj triedne kolektívy. Ktokoľvek prejaví záujem, môže si maľbou alebo inou technikou vyzdobiť sklenený pohár a… viac nám už povedala lektorka šalianskeho domčeka, Veronika: „Každý záujemca si môže doma alebo v škole svoj lampášik. Využiť môžete poháre od kávy, zaváraniny alebo rôzne iné, podľa fantázie. Motívom ani technike sa medze nekladú, každý môže použiť, čo sa mu páči.“

Bude aj výstava

Vyzdobenými dušičkovými lampášikmi sa môžete pochváliť širokému okoliu. A to tak, že ich prinesiete a budú súčasťou niekoľkodňovej výstavy. „Hotové lampáše treba priniesť od 24. do 27. októbra 2017 k nám do domčeka,“ vyzýva lektorka Veronika. Vystavené lampášiky si tu budete môcť pozrieť od 28. októbra do 11. novembra 2017.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM