Zlatica Gregorová Samospráva

Nájomné byty rastú ako z vody: Pozrite sa, ako budú vyzerať. FOTO

Ten, kto sa teší na dokončenie nájomných bytových jednotiek v Šali, nemôže byť smutný. Plocha pre ne už nepripomína stavenisko, vládne tu čulý ruch.

Ilustračný obrázok k článku Nájomné byty rastú ako z vody: Pozrite sa, ako budú vyzerať. FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Po dňoch sviatočného oddychu tu opäť vrndžia stavebné mechanizmy. Ako už z nášho portálu viete, na konci snaženia na Kráľovskej ulici v blízkosti Babičkinho dvora vyrastú tri bytové domy.

Budú mestské

Výstavbu 150 bytových jednotiek má pod palcom stavebná firma. Od nej ich následne Mesto Šaľa plánuje odkúpiť. Bude tak môcť urobiť aj vďaka úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania a pomôže aj dotácia z Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Podľa slov obchodného riaditeľa stavebnej spoločnosti Ľubomíra Žabčika by prvých tridsaťštyri bytov mali dobudovať v tomto roku. Ďalších stošestnásť bytov by malo byť postavených v 2019 roku. Náklady na výstavbu jedno, dvoj a trojizbových bytov predstavujú sumu 6,5 mil. eur.

Enormný záujem

„Záujem o nájomné byty je veľký. Počet žiadostí, ktoré možno podať na správcovskú spo­ločnosť Bytkomfort, niekoľkonásobne prevyšuje počet bytov,“ uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa, Erika Kollerová.  

Nájomné byty rastú ako z vody, pozrite sa, ako budú vyzerať. FOTO
4
Galéria
Zdroj: Pleidel Architekti s r. o.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM