Viktória Botošová Tlačové správy

Najlepší týždeň v Komárne: TOTO všetko nás ešte čaká!

Komárňanské dni opäť priniesli na juh Slovenska kultúru, šport i tradičné remeslá. Najväčšia kultúrna udalosť v regióne sa ešte len rozbieha!

Ilustračný obrázok k článku Najlepší týždeň v Komárne: TOTO všetko nás ešte čaká!
Zdroj: Dnes24.sk

Adam Ďurica, Quimby, Ghymes, Charlie, Pudind pani Elvisovej a mnohí ďalší lokálni, slovenskí a maďarskí umelci vystúpia na tradičnom festivale, ktorý v Komárne a jeho partnerskom meste Komárom organizujú miestne samosprávy. Komárňanské dni odštartovali už minulý týždeň, avšak vrchol ich ešte len čaká.

Koncerty, súťaže a bohatý program

Počas 24. Komárňanských dní, od 26. apríla do 3. mája, sa mesto na Dunaji stalo dejiskom už tradičných športových súťaží, koncertov, programov pre rodiny s deťmi, či výstav. Komárňančania a návštevníci mesta sa môžu tešiť aj na sprievodné akcie ako Deň pevnosti, Wake Up Day, ale aj Bratislavské jazzové dni. IT nadšencov poteší výstava starých počítačov. Môžete nakupovať u tradičných remeselníkov, alebo si večer vypiť z niektorého z najlepších vín z okolia vo Vínnej uličke, prípadne sa zúčastniť už tradičného prvomájového maratónskeho behu, alebo s užiť vôňu westernu na Jazdeckých dňoch v Iži.

Počas Komárňanských dní sa predstavili aj študenti a žiaci Jozefa Černeka, so svojím už piatym muzikálom Slečna Loreline. Dramaťáci majú pripravené aj ďalšie reprízy predstavenia, ktoré vás zavedú do sveta upírov. Drakulom sa pritom mladí umelci inšpirovali iba veľmi jemne a skôr sa pri tvorbe scenára zameriavajú na živú predlohu Vlada Tepeša. Dôležitou súčasťou muzikálu sú samozrejme pesničky, ktoré aj tento rok produkoval hudobník Péter Emmer.

V Komárome sa okrem iného uskutoční aj Mediawave, veľa divadelných predstavení a zraz motorkárov. Samozrejme, Komárno ožije množstvom hudby na koncertoch, ktoré konečne nebudú v jednom čase v dvoch mestách naraz. Už je isté, že sa na Námestie generála Klapku pozrie košická skupina Puding pani Elvisovej (3. mája), ktorá počas prvých troch rokov od jej založenia definovala svoj štýl ako mohérpop. Je to ich svojská odpoveď na vtedajšie britpopové šialenstvo. Neskôr skupina čoraz častejšie experimentovala s prvkami elektronickej hud­by.

Zvučné mená spevákov, kapiel i ohňostroj

Adam Ďurica (1. mája) je v súčasnosti jeden z najhorúcejších hudobníkov na Slovensku. Po súťaži Slovensko hľadá superstar sa mierne odmlčal, aby so svojim hitom Neľutujem atakoval v máji 2014 slovenské rádiá. Jedna z najhranejších slovenských piesní posledných rokov ho vystrelila na vrchol, za uplynulý rok získal mladý hudobník ocenenie OTO 2015 v kategórii spevák roka.

Koncert Bálinta Gájera (30. apríla) a jeho tanečníkov bude zaiste veľkolepou swing-párty. Meno Barna Pély by vám mohlo byť známe z kapely United. V Komárne si zaspieva so skupinou fm Groove. Speváčku Hien (30. apríla) poznajú hlavne mladší, ale na Komárňanské dni sa pripravuje so zaujímavosťou, ktorá isto osloví aj staršie ročníky. Nebude tu spievať len pop-šlágre, ale ukáže aj svoju novú tvár a zaspieva zopár ľudových piesní. Skupina Anima Sound System (1. mája) hrá hudbu celkom iného žánru a pre celkom iné publikum – elektrický pop.

Najznámejšou skupinou v Komárne bude viac ako tridsaťročné zoskupenie Ghymes (2. mája), ktoré je držiteľom viacerých významných ocenení. Vystúpi aj skupina Jóvilágvan zo Štúrova, Péter Gerendás, Arnold y sus Azabaches z Kolumbie (30. apríla). Program na Námestí generála Klapku po tradičnom ohňostroji uzavrie koncert kapely Quimby (3. mája).

750. výročie založenia mesta vo veľkom štýle

Jednou z najväčších hviezd v Jókaiho háji v Komárome bude R-Go (30. apríla). Ďalšou legendou bude rockový, jazzový, soulový a funky spevák Charlie (2. mája), ktorého skladby hrajú všetky rádiá až dodnes. Vtipnejšiu skupinu, ako je Bëlga (2. mája), nenájdete. Nedávno na seba upriamili pozornosť so skladbou „Zamilovaný”, ktorá sa na youtube dostala v 14-tich jazykoch, medzi nimi aj v slovenčine.

Milovníci hiphopu sa už určite tešia na skupinu Children of Distance. V roku 2015 oslávi svoje dvadsiate narodeniny Ganxsta Zolee a Kartel (1. mája), ktorí si pri tejto príležitosti prídu zahrať aj do Komáromu. So skupinami TNT a Happy Gang sa môžete vrátiť v čase až do 90-tich rokov. A na Komárňanských dňoch nemôže chýbať ani Csipa a skupina Hooligans, najobľúbenejšia skupina v Maďarsku.

V roku 2015 oslavuje mesto Komárno 750. výročie založenia mesta a počas celého týždňa ponúkne veľmi dobrý program pre návštevníkov Komárňanských dní. Navštívte webovú stránku www.komarnanskedni.eu a prezrite si, aký veľkolepý program ponúka tento jarný festival.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

TOTO všetko nás ešte čaká!
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM