Peter Štrbo Od Vás

Najlepší guláš sa snažilo uvariť 12 tímov

Vôňa variaceho sa gulášiku nasmerovala v sobotu poobede kroky zvedavcov k Váhu na šaliansku pláž, kde sa konal 3. ročník majstrovstiev Šale vo varení guláša, ktorý organizovalo mesto Šaľa.

Mesto Šaľa zabezpečilo drevo, misky a chlieb, ostatné si zabezpečili súťažiaci a bolo na nich aké mäso a ingrediencie zvolia. Počasie bolo výborné, nálada rovnako. Tento rok sa do súťaže zapojilo 12 tímov – rodiny, kamaráti, susedia v bytovkách a aj občianske združenie. Súťažné tímy varili klasické hovädzie guláše, guláše z diviny a ale aj fazuľový guláš. Jeden zo súťažných tímov predviedol návštevníkom akcie aj plieskanie bičom.

Najlepší guláš hodnotila 3-členná porota, ktorú organizátor vybral spomedzi návštevníkov akcie. Porote najviac chutil hovädzí guláš občianskeho združenia. V tíme však boli aj členovia organizačného tímu akcie, takže kolektív odstúpil. Na akcii sa zúčastnil aj primátor, ktorý pomáhal aj so zberom vzoriek gulášov od jednotlivých tímov.

Na prvom mieste sa umiestnil tím: Varga Libor a kolektív Na druhom mieste sa umiestnil tím: PPP Poker Club Šaľa Na treťom mieste sa umiestnil tím: Jozef Sedlák + Marián Klačanský (ASTAS)

Moderátorka akcie sa spýtala na recept ako uvariť víťazný guláš. Zástupca víťazného tímu odpovedal, že varili guláš od srdca. Niektoré tímy rozdávali uvarený guláš návštevníkom akcie. Guláše im veľmi chutili, no mnohí nechali tanieriky tam kde dojedli a neporiadok po tejto akcii zbierali aktívny občania, ktorí chodievajú v rámci prechádzky zbierať neporiadok pri Váhu. Na tomto ročníku majstrovstiev Šale vo varení gulášu chýbal bufet. Návštevníci akcie si nemohli zakúpiť nápoje a jedlo. Organizátor to vysvetlil. Bufet bol dohodnutý, ale neprišiel.

„V budúcom ročníku odporúčam organizátorom predávať guláš jednotlivých tímov za symbolickú cenu a výťažok venovať nejakému šalianskemu občianskemu združeniu, ktoré pracuje s postihnutými deťmi alebo nejakej šalianskej nadácii,“ povedal Róbert Andráši, účastník podujatia.

Zdroj: Róbert Andráši Foto: Denisa Miklášová/MsKS – skvelá nálada na podujatí

MS_vareniegulasa
14
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM