Zlatica Gregorová Samospráva

Na šalianskom moste sa pracovalo: Novému zábradliu dodávali šmrnc,FOTO

Spája Veču so Šaľou a už roky prekonáva zaťažkávajúce skúšky. Od dopravných nehôd po nekončiace kolóny cez celé mesto.

Ilustračný obrázok k článku Na šalianskom moste sa pracovalo: Novému zábradliu dodávali šmrnc,FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Viac sa o šalianskom moste začalo hovoriť v súvislosti s plánovanou výstavbou obchvatu nášho mesta. Najprv sa kompetentní rozhodli pre náter, neskôr však zhodnotili, že by sa tým stav zábradlia nijako nezlepšil. Slovenská správa ciest sa teda rozhodla, že ho kompletne vymení.

Podľa plánu

Na prejazde ponad Váh sa s výmenou zábradlia začalo ešte v decembri minulého roka. Skutočnosť je taká, že do Verejného obstarávania Slovenskej správy ciest sa neprihlásil žiaden záujemca a tak sa spoločnosť rozhodla vymeniť ho po častiach. Skorodované kovové konštrukcie už boli v dezolátnom stave a potrebovali urýchlenú nápravu. Zatiaľ je na šalianskom moste žiarivomodré zábradlie na jednej strane, to druhé od prachu a korózie takmer nevidieť. Ako nás informovali zo Slovenskej správy ciest, výmena prebehla podľa plánu.

Vymenia aj zvyšok

Slovenská správa ciest vyhlásila podlimitnú zákazku zverejnenú vo Vestníku verejného obstarávania na predmet rekonštrukcia zábradlia na moste v Šali. V lehote na predkladanie ponúk nebola verejnému obstarávateľovi doručená žiadna ponuka od uchádzačov a zákazka bola zrušená. Nakoľko stav mosta je v istých úsekoch v havarijnom stave, Slovenská správa ciest sa rozhodla riešiť situáciu zákazkou s nízkou hodnotou len výmenou zábradlia v havarijnom stave. Úspešný uchádzač zrealizoval predmet zákazky v priebehu mesiaca december 2017. V budúcnosti je v pláne vymeniť aj zvyšnú časť. Oprava dilatácie bola taktiež zahrnutá do návrhu plánu,“ informovala nás o aktuálnom stave hovorkyňa SSC Lucia Karelová.

Doladili zábradlie

V týchto dňoch ste mohli opäť zazrieť pracovníkov na šalianskom moste. Nejde o veľké opravy, na muške je len niekoľko krátkych úsekov, ktoré bolo potrebné dodatočne vyspraviť. „Momentálne sa na moste uskutočňujú činnosti, ktoré neboli a nemohli byť dokončené z dôvodu poveternostných vplyvov. V rámci prvej výmeny bola realizovaná len najhoršia časť zábradlia. Čo sa týka druhej strany, bude realizovaná po pridelení finančných prostriedkov a ukončení verejného obstarávania,“ dodala Lucia Karelová.

Verme, že onedlho budeme vidieť pracovnú čatu aj na opačnej strane a výmena zábradlia tak bude len spomienkou.

Na šalianskom moste sa pracovalo: Novému zábradliu dodávali šmrnc,FOTO
5
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM