Zlatica Gregorová Rôzne Správy

Na pláne je ďalšia cesta: Štúdia je už vypracovaná

Slovenská správa ciest ešte vlani zverejnila oznam o zákazke - Ceste I/75 Galanta – Šaľa – Nové Zámky. Vyberali z dvoch spoločnosti.

Ilustračný obrázok k článku Na pláne je ďalšia cesta: Štúdia je už vypracovaná
Foto: Zlatica Gregorová

Jej obsahom bolo vypracovanie Štúdie realizovateľnosti. Čiže možné varianty trasy i s ohľadom na životné prostredie plus ďalších súvislostí s cestou prvej triedy. Do súťaže sa prihlásili dve spoločnosti.

Naj varianty

Štúdia realizovateľnosti je podkladom pre každú novostavbu. Obsahom tejto zákazky bolo „poskytnutie služby s cieľom zabezpečiť pre objednávateľa vypracovanie štúdie realizovateľnosti cesty I/75 v úseku Galanta – Šaľa – Nové Zámky, vyhodnotenie už navrhnutých trás, prípadne doplnenie variantov a ich zhodnotenie a navrhnutie technicky, ekonomicky a environmentálne najvhodnejšieho riešenia trasy,“ ako je uvedené vo Verejnom obstarávaní.

Všetky technické a iné dokumenty, potrebné k plánovanej stavbe mali byť vypracované v hodnote približne 212 400 eur bez DPH. Financovanie bolo navrhnuté prostredníctvom fondov z Európskej únie v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra. O zákazku Slovenskej správy ciest prejavili záujem dve spoločnosti. Prvou bola brniansko – bratislavská spoločnosť a druhá čisto bratislavská.

Za štúdiu vyše dvesto tisíc

Podľa informácií z Úradu pre verejné obstarávanie, prvá spoločnosť prišla s cenovou ponukou v hodnote 249 610,80 €, druhá bratislavská spoločnosť predložila ponuku na 238 860,00 EUR s DPH. Po zhodnotení všetkých kritérií nakoniec zákazku dostal v poradí druhý uchádzač s nižšou ponúknutou sumou.

Slovenská správa ciest už s víťazom podpísala zmluvu. Pôvodný predpokladaný termín pre dodanie vypracovanej štúdie mal byť konca roka 2016. Ten sa však posunul na jún 2017 kvôli zapracovaniu pripomienok. Teraz by sa už malo začať s ďalšími potrebnými úkonmi ohľadom spomínanej cesty prvej triedy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM