Rastislav Búgel Správy

Na opekačku v prírode zabudnite: V Šali zakázali zakladať oheň!

Na území okresu Šaľa je v týchto dňoch vyhlásené zvýšenie nebezpečenstva vzniku požiarov. Je zakázané akékoľvek používanie otvoreného ohňa, spaľovanie a vypaľovanie v prírode.

Ilustračný obrázok k článku Na opekačku v prírode zabudnite: V Šali zakázali zakladať oheň!
Foto: Eva Viestová

Pre vysoké teploty vyhlásili viaceré okresné hasičské riaditeľstvá v Nitrianskom kraji čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov. Od utorka to platí v okrese Zlaté Moravce. Od stredy ho vyhlásili i okresné riaditeľstvá v Nitre, Šali a Leviciach. Suché a teplé počasie spôsobilo v posledných dňoch viacero požiarov súvisiacich s poľnohospodár­skymi plodinami na území celého Nitrianskeho kraja.

Horelo aj pri Močenku

Cestu z Cabaja – Pereša na Trnovec nad Váhom v stredu uzavreli z dôvodu zadymenia. Pri obci Močenok v časti Gorazdov horelo obilie. Na mieste zasahovali hasiči zo Šale, na pomoc im prišli aj nitrianski hasiči. „Podľa zatiaľ nepotvrdených informácií z miesta požiaru vzniklo v lokalite viacero ohnísk, horí obilie na koreni. Cesta je uzavretá z dôvodu dymu na vozovke,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Viliam Pánsky.

Zdroj: tasr / webnoviny

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM