Peter Štrbo Kultúra

Na Námestí sv. Trojice horelo!

Pred posledným prázdninovým víkendom pripravilo MsKS Šaľa pre najmenších tradičné podujatie s pestrým programom pod názvom Rozlúčka s letom. Pozornosť pútala najmä ukážka hasenia horiaceho auta šalianskymi hasičmi.

Vo sviatočný štvrtkový deň zaplnili Námestie sv. Trojice detičky so svojimi rodičmi, aby si pozreli zaujímavý program, ktorý pripravilo MsKS Šaľa. Počasie vyšlo na jednotku a rodičia so svojimi ratolesťami si tak mohli naplno užívať posledné prázdninové chvíle. Plné ruky práce mali mestskí policajti, ktorých auto si chcel vyskúšať azda každý malý návštevník akcie a rovnako aj dámy, ktoré neúnavne maľovali tváre jedného dieťaťa za druhým. Už tradične nesklamal TK Jumping, ktorý predviedol to najlepšie, čo momentálne ponúkajú detské a juniorské tanečné zložky. Divadelný súbor Materinky opäť zabával publikum a zapájal deti do svojho vystúpenia plného spevu a tanca. Tí, čo nechýbali na „Rozlúčke s letom“ mohli vidieť aj policajné vyšetrovanie dopravnej nehody naživo. Nepozorný taxikár totiž vychádzajúc z pešej sezóny zrazil cyklistu idúceho po hlavnej ceste. Naše bezpečnostno-záchranné zložky sa tak predviedli priamo v akcii. Nikomu sa našťastie nič vážne nestalo.

Veľké očakávania vzbudzovali avizované ukážky bojového tanca Capoeira, tie sa však podľa mnohých návštevníkov nenaplnili. „Určite sme chceli vidieť viac ako 5 minútový program, z tohtoročného programu nás najviac lákal práve tento bod, no ostali sme trochu sklamaní, že nám chlapci nepredviedli viac,“ povedal Jozef, jeden z návštevníkov podujatia.

Najviac pozornosti napokon pútali ukážky práce šalianskych hasičov, na ktoré boli zvedaví nielen tí najmenší. Hasičský záchranný zbor predviedol svoju najmodernejšiu techniku a horiaci automobil uhasil za krátku chvíľu.

Deti už v týchto dňoch „zarezávajú“ v škole, niektoré sa tešia viac, iné menej. Určite sa však môžu tešiť na to, že MsKS Šaľa bude zaujímavé detské podujatia organizovať počas celého roka a o tých najdôležitejších vás budeme informovať pravidelne aj na našich stránkach.

Súvisiace články: [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.109260_%84R­ozlucka-s-letom%93-za-dverami.50]„Roz­lúčka s letom“ za dverami[/link] Foto: momentky z „Rozlúčky s letom“

Na_Namesti_Horelo
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM