Peter Štrbo Krimi

Na bezpečnosť v Šali dohliadne 8 nových kamier

Mestská polícia bude už čoskoro monitorovať situáciu v Šali prostredníctvom ôsmich nových kamier, občania sa tak budú môcť cítiť oveľa bezpečnejšie. Projekt sa zrealizuje vďaka dotácii zo štátneho rozpočtu. Zistili sme, ktoré časti mesta budú mať nov

Celkovo 6 nových statických kamier a 2 otočné aj s príslušenstvom budú čoskoro monitorovať situáciu v Šali. Mestu bola ešte v máji schválená dotácia zo štátneho rozpočtu na predložený projekt “Prevencia kriminality v Šali – Monitorovací kamerový systém“. Predpokladané náklady na jeho realizáciu sa pohybujú na úrovni takmer 20 tis. Eur. Kamery by mali byť nainštalované do konca tohto roku.

„Hlavným cieľom projektu je vytvoriť predpoklady pre bezpečný život v meste využitím modernej techniky. Mestská polícia si od zrealizovania projektu sľubuje zvýšenie subjektívneho i objektívneho pocitu bezpečnosti občanov, taktiež aj zefektívnenie ochrany majetku občanov mesta či zníženie rozsahu vandalizmu, krádeží a nepovoleného parkovania,“ povedal náčelník MsP Peter Krokavec. Vedenie mesta verí v zlepšenie negatívneho imidžu v oblasti kriminality. Aktivity projektu by sa mali realizovať v priebehu roku 2011.

Pod dohľadom „Pohotovostné sídlisko“ i okolie Kauflandu ** O rozmiestnení nových kamier rozhodovala špeciálna komisia zložená zo zástupcov MsP Šaľa, OR PZ Šaľa, OO PZ Šaľa a Mesta Šaľa. Jedna kamera pribudne vo Veči, konkrétne na križovatke Narcisovej 9 a ulice Hollého. Monitorovať sa bude po novom aj ulica Pázmáňa, kamera pribudne na jej začiatku aj pri zastávke „Pohotovostné sídlisko“. Pod dohľadom budú i okrajové časti mesta, nová kamera sa nainštaluje pri kruhovom objazde na Vlčanskej ulici ako aj vo „vnútrobloku“ ulice Novomeského. Striehnuť na nespratníkov bude do konca roka aj zariadenie oproti lekárni na Štúrovej ulici (Hotel Centrál). Polícia bude detailnejšie sledovať aj centrum mesta. Jedna kamera sa upevní na budovu Obvodného úradu a „posvieti si „ najmä na pešiu zónu, ešte širší záber bude mať kamera na Námestí Sv. Trojice. Monitorovací systém rozšíri i kamera pri **Kauflande v tesnej blízkosti svetelnej križovatky.

Fotogaléria: MsP Šaľa/rozmiestnenie nových kamier

Súvisiace články: [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.96762_Chra­nena-dielna-pomoze-Mestskej-policii.52]Chránená dielňa pomôže Mestskej polícii[/link]

Rozmiestnenie_kamier
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM