Peter Štrbo Krimi

Na bankomat namontovali falošnú čítačku kariet

Šaľa, 12.októbra - Policajti zo Šale zaistili falošnú čítačku kariet umiestnenú na bankomate. Na podozrivý objekt upozornil pracovník bezpečnostnej služby. Zariadenie slúžilo na snímanie pri zadávaní PIN kódov.

Včera 11.októbra oznámil na polícii pracovník bezpečnostnej služby, ktorý plnil jeden z bankomatov v Šali, že je na ňom namontované cudzie zariadenie. Policajti na mieste zistili, že je na bankomate namontovaná falošná čítačka kariet, ktorá slúži na snímanie pri zadávaní PIN kódov a zber údajov z platobnej karty. Kriminalistický technik na mieste zaistil mechanoskopické stopy. Špeciálne upravené zariadenie na sledovanie zadávania PIN kódov bolo zaslané do kriminalisticko-expertízneho ústavu v Bratislave. Poverený policajt zo Šale začal trestné stíhanie vo veci trestného činu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty.

Polícia zároveň upozorňuje občanov, aby si pri výbere z bankomatu, pri zadávaní PIN kódu prekryli klávesnicu rukou alebo nejakým predmetom. Zabránia tak, možnému zneužitiu svojej platobnej karty. V tomto prípade, keďže bolo zariadenie včas odhalené, nebolo zistené, že by došlo k neoprávnenému výberu finančnej hotovosti z bankomatu.

Podľa neoficiálnych zdrojov išlo o bankomat nachádzajúci sa pri vchode do známeho obchodného reťazca pri Úrade práce v Šali.

Zdroj: KR PZ Nitra

Falosna_citacka
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM