Peter Štrbo Futbal

Mrzí ho postavenie futbalistov Dusla Šaľa

V súčasnosti si trúfame napísať, že je najúspešnejší aktívne hrajúci futbalista pochádzajúci zo Šale. Má za sebou veľmi úspešnú jesennú časť, kde podával výborné výkony a takisto sa darilo aj jeho klubu pôsobiaceho v najvyššej súťaži – Dukla Banská B

Gratulujem k vydarenej jesennej časti, predpokladáme, že s momentálnym tretím miestom vládne v klube spokojnosť, čo vám povedalo vedenie predtým než ste sa pobrali na dovolenky?

Ďakujem, určite vládne spokojnosť, začiatok nám síce nevyšiel podľa predstáv, ale postupne sa naše výkony zlepšovali a tým pádom prišli aj výsledky. Hlavne posledné 3 zápasy nám vyšli na výbornú. Vedenie nám zaželalo príjemné sviatky a nech sa v zdraví stretneme na začiatku zimnej prípravy.

Ako by si zhodnotil jesennú časť z osobného pohľadu? Patril si medzi najvyťažovanejších hráčov a podával si veľmi dobré výkony. // Mne osobne jeseň vyšla, darilo sa mi a aj nejaké „góliky“ sa podarili, samozrejme, stále je čo zlepšovať.//

**Po dlhom čase sa ti konečne darilo vyhnúť sa častým zraneniam, zmenil si niečo v spôsobe prípravy či tréningovom procese alebo sa len konečne šťastena obrátila na tvoju stranu? **

Som veľmi rád, že sa mi vyhýbali zranenia a mohol som pravidelne nastupovať na zápasy. Určite som sa snažil viac venovať regenerácii ako v minulosti. A samozrejme aj to šťastie bolo pri mne, potrebuje ho každý športovec.

Sezóna sa nezačala celkom šťastne, v druhom predkole Európskej ligy ste prehrali v gruzínsku s FC Zestafoni 0:3. Táto prehra vám zahatala postup do ďalších kôl, v čom vidíš dnes, s odstupom času hlavné príčiny prehry a následného vyradenia týmto súperom??

Na zápas v Gruzínsku spomínam veľmi nerád. Zápas nevyšiel mne ani celému mužstvu. Základom vyradenia bola spomínaná vysoká prehra v 1. zápase, ktorá nám prakticky zahatala šance na postup.

Aké sú hlavné ciele Dukly pre túto sezónu?

Určite by sme chceli obhájiť pozície z minulej sezóny a znova si zahrať Európsku ligu a revanšovať sa za nevydarený dvojzápas so Zestafoni.

Počas jesene sa udiala v tvojom klube veľká zmena, Ján Kováčik, prezident a predseda predstavenstva klubu sa stal prezidentom SFZ, ako sa zmenilo fungovanie Dukly po tom, čo sa vzdal funkcie prezidenta? Ovplyvnilo to nejakým spôsobom chod klubu či je tam stále cítiť jeho vplyv?

Zmeny nastali iba v štruktúrach klubu, inak sa fungovanie klubu výraznejšie nezmenilo. Akurát, že pán Kováčik už asi nebude tak často chodiť na ligové zápasy, keďže má teraz veľa povinností.

Počas zimnej prestávky ťa čaká menej obľúbená časť sezóny pre väčšinu futbalistov a to zimná príprava, ako bude prebiehať? Kedy začínate a kde budete mať sústredenie?

Zimná príprava nám začína 4. januára. Najprv v domácich podmienkach vrátane prípravných zápasov. Priznám sa, že ešte neviem či je v pláne aj nejaké sústredenie.

Väčšinu slovenských hráčov láka zahraničie. Ktorá zahraničná súťaž je tvoja obľúbená a ktorý je tvoj obľúbený klub? ** //Samozrejme ako každý futbalista, aj ja by som sa rád dostal do nejakého zahraničného klubu. Sledujem všetky zahraničné súťaže, ale keby som mal vybrať, tak španielska a anglická. Od malička som fandil Realu Madrid, ale veľmi sa mi páči aj hra Barcelony. V Anglicku je to zase Liverpool. // **Premýšľaš niekedy kam by mohli smerovať tvoje kroky v budúcnosti ? Mal si už aj nejaké zaujímavé ponuky na prestup? Kedy ti končí platnosť zmluvy s Banskou Bystricou?

Momentálne sa plne koncentrujem na výkony v mojom klube a budúcnosť ukáže, čo ďalej. Zmluvu s Duklou mám ešte do leta 2011 a hovorím, uvidíme čo bude potom. // **Ktorý zápas jesennej časti hodnotíš ako svoj najvydarenejší a ktorý by si naopak najradšej vymazal z pamäte? ** //Najvydarenejšie zápasy z môjho pohľadu boli s Prešovom a v Zlatých Moravciach, v ktorých sa mi podarilo aj gólovo presadiť. Naopak, najmenej vydarený zápas bol už spomínaný zápas v Gruzínsku, kde sa mi vôbec nedarilo.

**Kde si trávil vianočné sviatky a Silvestra? ** Vianočné sviatky aj Silvester som trávil doma v Šali.

**S ktorým spoluhráčom v tíme si najlepšie rozumieš? Trávite spolu čas aj v súkromí? ** So všetkými spoluhráčmi vychádzam veľmi dobre, máme super partiu. S viacerými si chodíme aj niekam posedieť alebo do kina.

Sleduješ aj výkony Šale v prvej futbalovej lige? Ako ich hodnotíš?

Samozrejme, Šaľu sledujem a mrzí ma ich postavenie v tabuľke. Videl som na jeseň aj ich dva domáce zápasy a určite majú na vyššie priečky ako momentálne stoja. Osobne dúfam a prajem im, aby tú 1. ligu zachránili, lebo na to určite majú.

Veríme, že Tomáš Hučko bude podávať vynikajúce výkony aj naďalej a v budúcnosti nech sa mu podarí vysnívaný prestup do zahraničia.

HUCKO_archiv
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM