Zlatica Gregorová Šport

Motocyklista Viktor Csemez debutuje: Mieri pre body na šampionát, FOTO

Len nedávno sa v Šali dostalo cti každému, kto úspešne reprezentuje svoje mesto. Cenu dostal aj šikovný športovec.

Ilustračný obrázok k článku Motocyklista Viktor Csemez debutuje: Mieri pre body na šampionát, FOTO
Zdroj: archív Františka Csemeza

Najmladší, iba deväťročný slovenský pretekár Viktor Csemez sa upísal cestným motocyklom. Už o pár dní sa bude snažiť získať prvé body v dôležitom preteku.

Prestížne podujatie

Mladík Viktor štartuje za Triton Racing Šaľa. V týchto dňoch už mieri do slnečného Španielska (Kottar neďaleko mesta Burgos), kde absolvuje preteky Copa de España de Mini Velocidad. Viktor, pretekajúci v triede MINI GP 110 túži uspieť čo najlepšie na prestížnom podujatí, ktorého sa zúčastnia 37 jazdci.

Tridsať sedem jazdcov

„Tohto šampionátu sa zúčastní s 40rty (forty) Racing tímom, ktorý je zložený z dvoch maďarských jazdcov Varga Tibor, Kovács Zoltán (štartujú v triede MOTO5) a slovenský pretekár Csemez Viktor (MINI GP 110) s licenciou SMF, zároveň najmladší člen výpravy,“ informoval nás pretekárov otec František Csemez. Ako prezradil, na cestu do Španielska vyrazili 16. apríla 2018 a budú mať tak dostatok času na prípravu techniky a potrebných náležitostí. Oficiálne tréningy sú na programe v piatok 20.04.2018, na sobotu a nedeľu sú naplánované 3 preteky. V nich budú súťažiaci bojovať o prvých 75 bodov do celkového bodovania šampionátu.

Výhoda domácich

Zatiaľ čo domáci pretekári budú vo výhode, Viktor sa s traťou bude zžívať, keďže na nej nikdy nejazdil a tréningový čas je počas šampionátu minimálny. Istotne sa aj napriek tomu športovec na svojom motocykli pokúsi o zisk vysnívaných bodov. Od Františka Csemeza sme sa dozvedeli i to, že všetci traja pretekári 40forty Racing tímu budú štartovať na motocykloch IMR, z dielne MIR Racing.

Poctivé tréningy

„Na Slovensku sa motosezóna juniorskej triedy začala len uplynulý víkend, ale chlapci už majú najazdených množstvo kilometrov. S tréningom na motocykli začali už v zimnom období v motokárovej hale a vo februári absolvovali prvý tréningový kemp na okruhu v Španielsku,“ prezradil nám hrdý otec František.

Vďaka MIR Racing Hungary môžu štartovať na tomto šampionáte a veria, že získajú množstvo cenných skúseností, ktoré v budúcnosti zúročia.

Motocyklista Viktor Csemez debutantuje: Mieri pre body na šampionát, FOTO
2
Galéria
Zdroj: archív Františka Csemeza
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM