Rastislav Búgel Samospráva

Most cez Váh opravia: Vodičov práce neobmedzia, chodcov čiastočne

Slovenská správa ciest začne v pondelok 17. augusta opravovať „bublinkový most“ cez rieku Váh v Šali. Investor opraví chodníky s bublinkami v asfalte po oboch stranách mosta.

Ilustračný obrázok k článku Most cez Váh opravia: Vodičov práce neobmedzia, chodcov čiastočne
Zdroj: TASR

Oprava by mala byť hotová do 13. septembra. Vodičov rekonštrukcia chodníka neobmedzí, chodcov čiastočne. Práce bude investor realizovať najskôr na jednej strane mosta, následne na druhej strane. Pre uľahčenie pohybu chodcov budú zabezpečené dočasné priechody. Súčasťou rekonštrukčných prác malo byť pôvodne aj natretie zábradlia farbou.

Po zhodnotení stavu však investor rozhodol, že skorodované zábradlie je potrebné vymeniť. Výmena by sa mala uskutočniť na jar budúceho roka.

Na hrdzavé zábradlie i zvodidlo, rozbitú dilatáciu a chodník s bublinami v asfalte upozornil generálneho riaditeľa Slovenskej správy ciest Romana Žemberu na spoločnom rokovaní v apríli tohto roka primátor Šale Jozef Belický. „Liaty asfalt je nešťastné riešenie na moste nad vodou, no nie je možné tam aplikovať z dôvodu váhy ani zámkovú dlažbu,“ skonštatoval Žembera.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM