Zlatica Gregorová Samospráva

Modernizácia verejného osvetlenia bude pokračovať: Onedlho mesto podpíše novú zmluvu

Projekt s rovnomenným názvom ako uvádza titulok článku je financovaný Európskou úniou. Onedlho by mal mať pokračovanie.

Ilustračný obrázok k článku Modernizácia verejného osvetlenia bude pokračovať: Onedlho mesto podpíše novú zmluvu
Foto: Zlatica Gregorová

Spolufinancovateľom celého projektu je Európsky fond regionálneho rozvoja a istú sumičku si doplatí samotné mesto Šaľa. Cieľom je Zlepšenie technického stavu verejného osvetlenia, ktoré je zastarané a nehospodárne. S modernizáciou dôjde okrem spomínaného ekonomickejšieho efektu i k zvýšeniu bezpečnosti mesta. Samozrejmosťou je i pozitívny dopad na životné prostredie a atraktívnejší vzhľad mesta Šaľa. Komplexná modernizácia sa začala v roku 2014. Pokračovala druhou etapou v roku 2015 a tá tretia je očakávaná v tomto roku.

Modernizácia na etapy

Samotná modernizácia spočíva v tom, že sa postupne, podľa možností, vymieňajú zastarané žiarovky na verejnom osvetlení za nové, úsporné a modernejšie LED – ky. Práce začali popri hlavných cestných ťahoch a pokračovať budú výmenou ďalších svietidiel. Zaujímalo nás, aká je súčasná situácia a či sa v dohľadnej dobe plánuje v prácach pokračovať.

Verejné obstarávanie jej ukončené

Referent referent dopravy a technických činností Miroslav Políček nás informoval, že k ukončeniu verejného obstarávania k III. etape už prišlo. V týchto chvíľach však ešte nemôžu prezradiť ďalšie podrobnosti. Ako povedal pre náš portál :“V najbližších dňoch, začiatkom budúceho týždňa dôjde k podpísaniu zmluvy.“

Počas budúceho týždňa už bude zrejmé, kto prišiel s najvýhodnejšou ponukou a bude mať pod palcom pokračovanie modernizácie verejného osvetlenia v meste Šaľa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM