Zlatica Gregorová Samospráva

Močenskú škôlku rozšíria: Zmestí sa do nej viac detí

Aby ju mohli navštevovať ďalší predškoláci, o to sa postarajú kompetentní z Obecného úradu. Spoločne rozhodli o rozšírení objektu.

Ilustračný obrázok k článku Močenskú škôlku rozšíria: Zmestí sa do nej viac detí
Foto: Zlatica Gregorová

Materská škola v Močenku na Vinohradskej ulici aktuálne pojme 131 detí. Vďaka stavebným zásahom im areál opeknie a rozšíri sa.

Pribudne viac detí

Nedávno sa rozbehlo Verejné obstarávanie ohľadom zákazky Rozšírenie kapacity Materskej školy v Močenku. Obnovením existujúcich priestorov a dobudovaním nových by škôlku mohlo navštevovať až o desať detí viac ako doposiaľ. Projekt pomôže k väčšiemu pohodliu najmladších Močenčanov, ktorým vybudujú herňu a ďalšiu spálňu. Vynovenej budove sa iste potešia aj učiteľky, či pomocný personál.

Nový pavilón

Budova močenskej škôlky pozostáva zo štyroch pavilónov. „Na priľahlom pozemku sa nachádza ihrisko s pieskoviskom a preliezkami, v dotyku s nimi je asfaltová plocha, ktorá slúži pre výuku základných dopravných princípov. Konštrukčne sú riešené ako dvojtrakt s koncovým priečnym monotraktom. Pôvodne prízemný objekt pavilónového typu bol rozšírený nadstavbou pravdepodobne v rokoch 2009–2010. Stavebnými zásahmi by vytvorili prístavbu nového pavilónu vrátane prístupových komunikácií, šatní, hygienického a technického zázemia s bezbariérovým prístupom," uvádza sa v Zákazke k projektu. Do výstavby obec investuje približne 481 364,57 eur bez DPH.

Možnosť získať príspevok

Obec sa do projektu pustila na základe výzvy Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR na projektové zámery na rozšírenie a obnovu materských škôl. Možnosťou je získanie Nenávratného finančného príspevku. Konečný termín pre zapojenie sa do súťaže je 14. november 2017.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM