Zlatica Gregorová Samospráva

Močenská škôlka bude rozšírená: Verejný obstarávateľ určil víťaza

Na vzdelávanie a príjemný pobyt žiakov aj tých najmenších, si dávajú samosprávy záležať. Každý investuje, koľko môže a najmä podľa akútnej potreby.

Ilustračný obrázok k článku Močenská škôlka bude rozšírená: Verejný obstarávateľ určil víťaza
Foto: Zlatica Gregorová

V blízkej dedine vzrástol počet škôlkárov a tak sa rozhodli, že priestory objektu kapacitne rozšíria. Rozšírenie kapacity materskej školy Močenok dostal podporu v podobe Nenávratného finančného príspevkuMinisterstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Dostali dotácie

Obecný úrad teda zverejnil výzvu na dodávateľa stavebných a rekonštrukčných prác. Celkové oprávnené výdavky predstavujú sumu 394 500 eur. Európska únia obci Močenok poskytla dotáciu a zo Štátneho rozpočtu SR priložia 374 775 eur. Močenok zafinancuje svojich 5% výdavkov. Materská škola by po rekonštrukcii a prístavbe pavilónu mala pojať o desať detí viac ako doteraz. Podľa zverejnených dokumentov, objekt škôlky pozostáva z troch prízemných a jedného dvojpodlažného pavilónu.

Obsahom rekonštrukčných prác v objekte by malo dôjsť k „rozšíreniu kapacity materskej školy z cca 131 detí na 141 detí vytvorením prístavby nového pavilónu s herňou a samostatnou spálňou pre 21 detí (10 nových miest + 11 detí z jestvujúcej časti materskej školy), vrátane prístupových komunikácií, šatní a hygienického a technického zázemia. Nový pavilón s označením Pavilón č.5 bude riešený bezbariérovo,“ ako informuje Úrad pre verejné obstarávanie.

Zákazku získali Šaľania

V októbri 2017 Obec Močenok zverejnila Výzvu pre dodávateľské firmy, ktorý by mali záujem, zrekonštruovať uvedený objekt. Do Verejného obstarávania sa zapojila aj šalianska a nitrianska firma. A práve Šaľania zákazku získali. Po predložení najvýhodnejšej ponuky budú pracovať na tom, aby v miestnej škôlke pribudlo miesta aj pre ďalších desať Močenčanov, či Močenčaniek.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM