Zlatica Gregorová Samospráva

Močenčanom rozšíria škôlku: Obec na to využije európske prostriedky

Po Tešedíkove zväčšia priestory pre najmenších aj v ďalšej dedine. Rekonštrukčné práce im pomôžu vykryť aj pridelené dotácie.

Ilustračný obrázok k článku Močenčanom rozšíria škôlku: Obec na to využije európske prostriedky
Foto: Zlatica Gregorová

Vlani v októbri sme sa vás informovali o tom, že v Močenku vypracovali projekt „Rozšírenie kapacity materskej školy Močenok“ a pokúšali sa získať Nenávratný finančný príspevok od Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR . Šikovný projekt nakoniec dostal zelenú a tak nastupujú ďalšie potrebné úkony k prestavbe materskej školy.

Bude aj pavilón

„Cieľom projektu je obnovou jestvujúcej budovy MŠ Močenok a rozšírením je kapacity prostredníctvom prístavby – Pavilónu 5 udržať existujúcich 131 miest a vytvoriť 10 nových miest pre deti,“ informuje projekt.

Kvôli budúcej prístavbe chcú investovať aj do materiálno – technického vybavenia. Investori si od uskutočnenia projektu sľubujú vytvorenie lepších podmienok pre deti z miestnej materskej školy, už len tým, že škôlkárom pribudne nový pavilón a skvalitnia sa tak ich celodenné aktivity.

Tri finančné pramene

Výška celkových oprávnených výdavkov je 394 500 eur, pričom poskytnutá dotácia z Európskej únie a Štátneho rozpočtu SR predstavuje sumu 374 775 eur plus päťpercentný vklad Močenku. Stavebné stroje by sa mali v objekte škôlky rozozvučať vo februári tohto roka a jeho dokončenie naplánovali na september 2018.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM