Zlatica Gregorová Kultúra

Močenčania budú spievať aj hodovať: Pozývajú na obecný deň

Pestrá paleta zábavy a príjemných posedení čaká na návštevníkov v obci blízko Šale. Budú tu aj súťaže vo varení gulášu a smotanového koláča.

Ilustračný obrázok k článku Močenčania budú spievať aj hodovať: Pozývajú na obecný deň
Zdroj: TASR

Od štvrtka 14. septembra do nedele 17. septembra 2017 sa v Močenku budú diať veci. Na každý jeden deň je pripravený pestrý program. Štvrtok bude patriť poslancom a vedeniu obce. Na slávnostnom zasadnutí obecného zastupiteľstva tu odovzdajú ocenenia. Druhý slávnostný deň privítajú novorodencov do života v obci a o 20.00 hod. v tento deň už vystúpia členovia hudobnej skupiny AC+.

Naj tekvicové strašidlo

Sobota 16. septembra 2017 sa začne slávnostným otvorením celého podujatia. Podľa slov organizátorov sa o to postará starosta obce Močenok, Roman Urbánik a sekundovať mu budú členovia speváckych aj folklórnych súborov s cimbalovou muzikou. Deti sa okolo poludnia zabavia pri vyrezávaní tekvíc a zasúťažia si o titul Najkrajšie tekvicové strašidlo. Pre návštevníkov bude sprístupnená výstava starých krojov, pracovného náradia, včelárstva aj darov zeme. To všetko uvidíte v priestoroch obecného úradu. Popoludní od 15.30 hod. sa areál miestneho obecného úradu zaplní folkoristami, ktorí prídu potešiť svojím spevom a tancom. Vystúpi tu FS Jaročan z Jarku, FS Lipina z Vracova aj speváci z Kráľovanky z Hornej Kráľovej.

Guláš so smatankovým koláčom

Podstatnou súčasťou slávností je už tradičné varenie gulášu a pečenie toho najlepšieho smatankového koláča. X. ročník Močenského kotlíka a VI. ročník V pečení smatankového koláča spoznajú mená svojich víťazov v priebehu sobotného podvečera. Deň ukončí ľudová zábava.

Posledný obecný slávnostný deň sa začne svätou omšou o 10.30 hod. Ako nám povedali organizátori podujatia, je to už tradičná súčasť programu, po ktorej nasleduje Majstrovský zápas VI. ligy medzi mužstvami Močenka a Rumanovej so začiatkom o 14.00 hod. Popoludnie až podvečer spestrí paleta vystúpení miestnych súborov a špeciálnou odmenou pre každého, kto bude mať na sebe súčasť močenského kroja. Podujatie ukončí Močenská kapela a ľudová zábava.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM