Veronika Zeiselová Správy

Mladých trápi zavretá posilňovňa: Vieme, prečo tak vedenie CVČ urobilo!

Posilňovňa zriadená v Centre voľného času, ktorá slúži mladým ľuďom do 30 rokov, je zavretá. Mladí teraz musia chodiť do drahých fitnes centier. Vieme, prečo!

Ilustračný obrázok k článku Mladých trápi zavretá posilňovňa: Vieme, prečo tak vedenie CVČ urobilo!
Foto: Veronika Zeiselová / Zdroj: Dnes24.sk

Posilňovňa, ktorú prevádzkuje Centrum voľného času vo svojich priestoroch, je od 20. októbra zavretá. Mnohí mladí sú z toho nešťastní. „Teraz musím chodiť do drahých posiliek v meste, kde je vstupné naozaj vysoké pre rozpočet študenta strednej školy,“ posťažoval sa Michal (19). „Ja síce chodím na vysokú, ale aj tak nemám peniažky nazvyš. 50 centové vstupné bolo úplne ideálne,“ pochvaľoval si fungovanie posilňovne Matúš (23). „Myslel som si, že iba žartujú, keď tam vylepili oznam o zatvorení,“ povedal Peter (17). O tom, že oznam nežartuje, sa presvedčili, keď prišli v pondelok do posilňovne v Centre voľného času.

Zničili náradie aj dvere

Pýtali sme sa riaditeľa Michala Malárika, prečo pristúpil k takémuto razantnému kroku. „Sám nie som rád, že sme k tomu museli pristúpiť, ale situácia nás donútila. V auguste, keď sme mali zavreté, robila sa kompletná údržba všetkých strojov. Vtedy tu bol technik z firmy, ktorá stroje dodala a povedal, že nikdy nevidel tak zničené stroje,“ začal s vysvetľovaním Malárik. „Teraz s odstupom necelých dvoch mesiacov sme opäť dospeli do bodu, že sú tie stroje pokazené. Na jednom je zničená reťaz. Čakáme na náhradné diely z dodávateľskej firmy a budeme to opravovať, keď sa vráti údržbár z dovolenky,“ pokračuje Malárik. „Okrem toho sa stáva, že nám miznú činky alebo iné náradie. Naposledy boli zničené dvere a nevieme sa dopátrať vinníka,“ sťažuje sa na správanie mladých riaditeľ Centra voľného času.

Niektorí mladí si nevážia, čo majú

Momentálne je posilňovňa teda zavretá kvôli údržbe. Čakajú na náhradné diely, ale aj na financie. Riaditeľ CVČ plánuje zadovážiť do priestorov posilňovne kamerový systém, ktorý by bol ochranou pred mladistvými nespratníkmi. „Teraz sa budú prehodnocovať príjmy od mesta za deti v krúžkoch, tak ak sa podarí a vystanú financie, zakúpime kamery, aby sme ľahšie odhalili vinníkov,“ povedal o plánoch Malárik. „Mám taký pocit, že mladí si nevážia tú posilňovňu. Správajú sa k nej tak, akoby všetko v nej stálo 50 centov, ktoré platia oni za jednorazový vstup. Stály dozor priamo v posilňovni si z finančného hľadiska nemôžeme dovoliť, takže kamery budú našim jediným riešením,“ vysvetlil situáciu riaditeľ Centra voľného času. Nevedel nám však povedať presný, ani približný dátum, kedy bude posilňovňa opäť otvorená. Všetko závisí od financií.

Posilňovňa v Centre voľného času
7
Galéria
Foto: Veronika Zeiselová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM