Peter Štrbo Krimi

Minister vnútra ocenil obetavosť policajtov zo Šale

Minister vnútra SR Daniel Lipšic dnes v Nitre udelil Medailu za obetavosť trom policajtom zo Šale, ktorí pri výkone služby i mimo nej zachránili ľudské životy.

Príslušníci Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Šali, strážmajstri Ľuboš Blažo, Marek Straňák a nadstrážmajster Igor Takáč, zachraňovali muža, ktorého našiel jeden z nich ležať pred Obecným úradom v Hornej Kráľovej.
„Išiel som zo služby. Videl som jedného pána ležať na chodníku, tak som sa pri ňom zastavil a poskytol som mu pomoc. Bol v bezvedomí. Najprv som sa uistil, či má pulz, mal ho slabý a poriadne ani nedýchal. Tak som hneď volal kolegom aj sanitku. Snažili sme sa ho zachrániť a robili sme pre to všetko, čo bolo v našich silách,“ spomína na udalosť Blažo.
Policajti muža oživovali takmer pol hodinu, až do príchodu rýchlej zdravotnej služby. „Bolo to vyčerpávajúce aj fyzicky, tak sme sa traja striedali pri masáži srdca. Pocity boli zmiešané, lebo keď sme odchádzali, tak sme ešte nevedeli, či sa muža podarilo oživiť alebo nie. Nakoniec, keď sme sa dozvedeli, že základné životné funkcie boli obnovené, tak to bol fantastický pocit,“ hovorí nadstrážmajster Takáč.
Aj napriek snahe policajtov a zdravotníkov muž po dvoch dňoch v nemocnici zomrel. Podľa ministra Lipšica však ich snaha aj tak nebola márna. „Zareagovali ste okamžite pohotovo, odvážne a podľa mňa aj tieto vaše činy znamenajú, že Policajný zbor môže byť dôveryhodný, že môžete byť príkladom pre svojich kolegov,“ uviedol.

Zdroj/Foto: TASR

Oceneni_policajti
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM