Zlatica Gregorová Rôzne

Milovníci vína, spozornite: V auguste si zgustnete

Každý z pestovateľov a výrobcov úšľachtilého moku sa chce ukázať v najlepšom svetle. Túži predviesť okoliu svoje delikatesy.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci vína, spozornite: V auguste si zgustnete
Zdroj: TASR

Vinár chce predviesť okoliu to najlepšie, čo sa mu podarilo z vínnej révy premeniť na tekutý mok. Každoročne pozývajú do svojich pivničiek koštovať aj pochváliť sa vinotékou viacerí z nich. Takéto podujatia vo všeobecnosti získavajú čoraz väčšiu obľubu a inak to nebude ani v našom meste.

Augustová verejná degustácia

To tohtoročné „Vino Terra Wag 2017“ sa bude konať skôr, ako minulý rok. Na svoje si prídete už v auguste, počas dvoch dní od 4.- do 5. augusta 2017. Aj tentoraz sa popri vinárskych ochutnávkach môžete zabaviť pri hudobných vystúpeniach, či pohľadoch na historické vozidlá.

Muzika, syry aj grilovacie špeciality

V piatok 4. augusta 2017 o 17.00 hod. sa začne slávnostné otvorenie verejnej degustácie Víno Terra Wag – Šaľa 2017. Od 17.15 hod. do 22.00 budú hudobnými hosťami cimbalisti Kotlárovci.

Sobotný degustačný deň sa začne už o 8.00 hod. Až do 10.00 hod. si budete môcť pozrieť výstavu historických vozidiel. Na cestách budú do 17.00 hod. kedy sa začnú postupne vracať z okružnej jazdy. Medzitým si od 9.00 hod. môžete vychutnať rôzne vzorky vystavovaných vín. Hudobný program bude pokračovať od 11.00 hod. vystúpením folklórnej skupiny Patanská radosť. Od 13.00 – do 16.00 hod. opäť vystúpia Kotlárovci. So 17. hodinou sa predstavia Ivana Porubská, Peter Doboš a Slavomír Repaský. Dvojdňový sviatok vína zakončí folková country skupina Grajciar od 20.00 hod.

Čaká na Vás občerstvenie, široká ponuka syrov a grilované špeciality,“ informuje mestský web, sala.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Šaľa
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM