Peter Štrbo Iné športy

Michal Martinka bronzový na MSR v Domaniži

Na majstrovstvách Slovenska v streľbe z guľových zbraní v Domaniži zaznamenali strelci ŠSK Šaľa vynikajúce výsledky. Bronzovú medailu vybojoval v disciplíne ľubovoľná malokalibrovka (LM) 3 x 40 reprezentant Šale Michal Martinka. Darilo sa aj našim s

Okrem bronzu Michala Martinku v kategórii muži potešili aj výkony ďalších strelcov ŠSK Šaľa. V disciplíne LM 60 – muži sa do „top 10“ dostali až traja naši pretekári. Najviac sa v nej darilo Miroslavovi Vargovi, ktorý obsadil druhú priečku, Michal Martinka pridal k spomínanému bronzu ešte 5. miesto a hneď za ním (na 6. mieste) skončil František Liptai.

Výkonmi zaujali aj naše strelecké nádeje. V kategórii dorastenky sa mimoriadne darilo Klaudii Kolarovskej, ktorá v disciplíne ŠPu (športová puška) 60 dosiahla skvelé prvé miesto a v disciplíne ŠPu 3×20 ju predbehla len jedna pretekárka. Dorastencovi Martinovi Sedlákovi uniklo pódiové umiestnenie v disciplíne ŠPu 60 len „o chlp“, keď obsadil peknú štvrtú priečku.

Absolútnu dominanciu potvrdil ŠSK Šaľa v súťaži družstiev v disciplíne LM 60 – muži, kde prvé miesto získalo „áčko“ Šale v zložení Varga, Martinka a Liptai ml. a tretie miesto obsadilo šalianske „béčko“ so strelcami Kováčom, Polgárom a Liptaiom starším. V tejto disciplíne sa predstavilo ešte aj tretie družstvo Šale, ktoré skončilo na siedmej priečke a zastupovali ho strelci Prachar, Alföldi a Sedlák.

ŠSK Šaľa potvrdil na Majstrovstvách SR v Domaniži príslušnosť k slovenskej streleckej špičke a jednoznačne aj dobrú prácu s mládežou, nakoľko sa v Šali vychovávajú talenty, ktoré môžu v budúcnosti „miešať karty“ nielen na slovenskej scéne.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM