Zlatica Gregorová Správy

Meteorológovia varujú: Opäť prichádzajú vysoké teploty!

Po nedávnom ochladení opäť do našich končín prichádzajú tropické teploty. Odborníci na počasie už vydali na dnes aj zajtra výstrahy.

Ilustračný obrázok k článku Meteorológovia varujú: Opäť prichádzajú vysoké teploty!
Foto: Zlatica Gregorová

Teploty prekročia 33 ºC! Nezabudnite preto na pokrývku hlavy a dodržiavajte pitný režim.

Horúčavy sa vrátili

Dobrý pozor si dajte už vo štvrtok 17. augusta 2017. Popoludní sa „v okrese Šaľa  ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 °C,„ informuje SHMÚ. Meteorológovia vyhlásili 1. stupeň výstrahy pred vysokými teplotami najmä v čase od 14.00 hod – do 18.00 hod. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ uvádza SHMÚ.

Nadmerne zaťažený organizmus

V piatok budú horúčavy pokračovať. 18. augusta 2017 v čase od 13.00 hod. do 18.00 hod. teplota vystúpi na 34 ºC. „V okrese Šaľa sa očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 – 34 °C. Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov", uvádza SHMÚ a meteorológovia zároveň dodávajú, že „uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká.“

Foto: ilustračné

Zdroj: SHMÚ
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM