Zlatica Gregorová Krimi

Mestskí policajti v Šali sú v pozore: Blíži sa Sviatok všetkých svätých

Počas tohto týždňa vrcholia prípravy obyvateľov na návštevy hrobov blízkych. V našom meste treba počítať so zvýšeným náporom vodičov.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti v Šali sú v pozore: Blíži sa Sviatok všetkých svätých
Zdroj: TASR

Koncom tohto týždňa a v nadchádzajúci víkend každoročne dochádza k migrácii obyvateľstva z rôznych kútov Slovenska. Ako sú na tieto dni pripravení šalianski mestskí policajti a čo odporúčajú? O tom nám porozprával zástupca náčelníka Mestskej polície v Šali, Miroslav Martinček.

„Každoročne zvyšujeme množstvo pochôdzok po cintorínoch v meste Šaľa i vo Veči. Obyvatelia mesta iste postrehli, že sa na týchto miestach zdržiavame čoraz viac. Budeme i na parkoviskách cintorínov a v ich okolí", informuje Miroslav Martinček.

V tomto období je ostražitosť na mieste. MsP totiž zaznamenala zvýšený počet priestupkov. „Išlo predovšetkým o krádeže svietnikov, vencov z hrobov, taktiež išlo o poškodenia hrobových miest. V súvislosti s nadchádzajúcimi „dušičkami“ prosíme občanov mesta i návštevníkov cintorínov, aby mysleli na opatrnosť za každých okolností“, dodáva Miroslav Martinček.

Najväčším problémom práve v tomto období bývajú odcudzenia voľne položených vecí na hroboch alebo pri nich.

Polícia odporúča: nevzďaľujte sa od hrobov, na ktorých máte položené osobné veci, ako tašky, kabelky. Takto najčastejšie dochádza ku krádežiam. Vždy si všetko noste so sebou a nenechávajte cennosti v autách na parkoviskách. Zbytočne riskujete!

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM