Zlatica Gregorová Krimi

Mestskí policajti sa činili aj v marci: Čomu sa venovali najčastejšie?

Ani v počas prvého jarného mesiaca si šalianski policajti neoddýchli. Aj teraz prvá priečka v štatistike patrí neporiadnym vodičom.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti sa činili aj v marci: Čomu sa venovali najčastejšie?
Foto: Zlatica Gregorová

Tretiemu mesiacu v roku sa nevyhli ani problémy s alkoholom. Do zápiskov pribudol i beh tínedžera po streche školy a žobranie. Šalianski mestskí policajti i počas marca zasahovali prevažne pri riešení dopravných situácií. Do mesačného sumára im pribudlo celkovo 393 prípadov. Najviac našich mestských policajtov zamestnávali priestupky v cestnej premávke a iné prípady, spolu ich bolo 307. Nepoučiteľní dostali spolu 106 pokút a do policajnej kasy pribudlo 1350 eur.

Pomáhali i zvieratám

Pozrite sa na zopár najzaujímavejších marcových prípadov z policajného zápisníka vedúceho odd. štatistiky a evidencie MsP Šaľa, Jána Komjáthyho.

Tohtoročné zimné počasie s tuhými mrazmi narobilo problémy nielen ľuďom, ale i zvieratám a vtáctvu. „Dňa 1.3.2018 o 09. 42 hod. bolo na MsP nahlásené, že na rieke Váh je primrznutá labuť. Hliadka na mieste labuť uvoľnila z ľadu. Nakoľko nemala žiadne zranenia bola pustená späť do vody,“ informoval o zásahu Ján Komjáthy a dodáva, že podobný prípad sa stal o niekoľko dní neskôr. „Dňa 5.3.2018 o 07,1­0 hod. bolo na MsP nahlásené, že na Váhu bola nájdená uhynutá srnka. Hliadka na miesto privolala hospodára Poľov. združenia, ktorý sa postaral o uhynuté zviera,“ uvádza sa v zápise.

Túlavé psíky sú častou príčinou výjazdu mestských policajtov. Pomáhajú hľadať majiteľov, ktorí ich často nechávajú prechádzať sa bez dozoru. „Dňa 1.3.2018 o 17,5­0 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Dolnej sa túla pes bez majiteľa. Hliadka MsP zistila , že majiteľom psa je 50-ročná J.K. zo Šale. Menovaná bola vyriešená napomenutím,“ konštatuje v zápise Ján Komjáthy.

Žobranie aj krádež

V marcovej štatistike má svoje miesto aj nevhodné správanie. Ako uvádza Ján Komjáthy, „dňa 7.3.2018 o 17,2­2 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Nešporovej sa neznámy muž nemiestne správa. Hliadka na mieste zistila, že sa jedná o 50-ročného L.Ž. t.č. bez ulice, ktorý v podnapitom stave vykonáva malú potrebu. Menovaný bol vyriešený napomenutím.“

Obťažovanie spoluobčanov sa udomácňuje už aj v našej meste. Informuje o tom nasledujúci zápis. „Dňa 13.3.2018 o 09,1­8 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Hlavnej neznámy muž otravuje okoloidúcich žobraním. Hliadka na mieste zistila, že sa jedná o 29-ročnú N.B. z Dunajskej Stredy. Menovaná bola vyriešená napomenutím,“ uvádza Ján Komjáthy.

Ani marec sa nezaobišiel bez dlhoprstých. „Dňa 23.3.2018 o 11,0­3 hod. MsP zistila, že na ul. Nemocničnej sa dopustila drobnej krádeže 44-ročný I.S. zo Serede. Menovaná bola vyriešená napomenutím,“ informuje zápis Jána Komjáthyho. O tom, že násťroční si často nevedia hodnotne vyplniť svoj voľný čas, svedčí aj nasledujúci prípad. „Dňa 30.3.2018 o 19­.00 hod. bolo na MsP nahlásené , že na ul. Bernolákovej neznámy muž behá po streche školy. Hliadka MsP na mieste zistila, že sa jedná o 17-ročného J.H. zo Šale. Menovaný bol vyriešený napomenutím,“ uzatvára marcový policajný denník Ján Komjáthy.

Štatistika MsP Šaľa za marec 2018

Názov priestupku Počet
O cestnej premávke 207
Iné prípady 100
Verejný poriadok 41
Podmienky držania psov 29
Občianske spolunažívanie 13
Proti majetku 2
Všetky VZN 1
Spolu 393

Mestskí policajti v Šali rozdali 106 pokút v celkovej  sume 1 350 eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM