Zlatica Gregorová Samospráva

Mestské teplárne vymenia potrubie: Už majú aj dodávateľa

Najmä podniky s dlhoročnou existenciou potrebujú priebežne modernizovať. Teraz nastal čas na inováciu teplovodu.

Ilustračný obrázok k článku Mestské teplárne vymenia potrubie: Už majú aj dodávateľa
Zdroj: TASR

Mestské teplárne MeT, s r.o. Šaľa na jar tohto roka zverejnili Výzvu na predkladanie ponúk k Modernizácii rozvodu tepla na okrsku CK 31 Šaľa. „V rámci modernizácii tepelného hospodárstva sa investor rozhodol zabezpečiť výmenu tepelného potrubia primárneho rozvodu tepla v celkovej dĺžke 4612 m.Modernizácia výmeny potrubia sa bude diať na pôvodných trasách jestvujúcich rozvodov tepla. Pôjde po pôvodných pozemkoch, ktorých vlastníkom je mesto Šaľa. Preto je navrhnutá trasa primárneho rozvodu tepla v ochrannom pásme súčasného rozvodu tepla. Teplo z centrálneho zdroja tepla bude dodávané tak ako je v súčasnosti a pre tých istých odberateľov tepla,“ uvádza sa vo Výzve.

Efektívnejšie riešenia

Projekt je súčasťou Operačného programu Kvalita životného prostredia – Energeticky efektívne nízkouhlíkové hospodárstvo vo všetkých sektoroch. Predpokladaná hodnota prác bola vyčíslená na 1 238 495,78 eur bez DPH. Záujemcovia o vykonanie prác mohli svoje ponuky predkladať do polovice júla tohto roka.

Tri ponuky

Kompetentní sa rozhodovali medzi šalianskym Menert – om, galantským AVA – STAV a brnenskou spoločnosťou Tenza. Po oboznámení sa s predloženými zámermi zavážila najnižšia cenová ponuka. S ňou prišla posledne menovaná brnianska spoločnosť a práve ona bude mať pod palcom modernizáciu teplovodného potrubia v našom meste. Navrhovaná suma za dodanie zákazky je 1 089 000,00 eur bez DPH.

„Súčasťou projektu je osadenie dočasného dopravného značenia. Cieľom tejto časti projektu je spracovanie plánu organizácie dopravy na zaistenie bezpečnosti cestnej premávky počas výstavby rozvodu tepla v danej lokalite v mieste styku s cestnou premávkou,“ uvádza sa v Oznámení.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM