Zlatica Gregorová Rôzne Správy

Mestské teplárne modernizujú: V Šali vymenia potrubie

Šaliansky podnik s dlhoročnou tradíciou sa zaoberá podnikaním vo výrobno – tepelnom hospodárstve. Nedávno sa spoločnosť rozhodla modernizovať.

Ilustračný obrázok k článku Mestské teplárne modernizujú: V Šali vymenia  potrubie
Zdroj: TASR

Tak, ako každý podnik potrebuje stálu údržbu a po rokoch aj obmenu, tak i rozvody tepla musia vyhovovať štandardným požiadavkám. V Šali sa realizuje oprava dvoch rozvodov CK 31 a CK 34.

Pôvodné trasy

Pozemky, ktorými trasa tepelných rozvodov prechádza sú vo vlastníctve Mesta Šaľa. „V rámci modernizácii tepelného hospodárstva sa investor rozhodol zabezpečiť výmenu tepelného potrubia primárneho rozvodu tepla v celkovej dĺžke 4612 m. Investorom výstavby primárneho rozvodu tepla je MeT, s.r.o.,ŠAĽA. Modernizácia výmeny potrubia sa bude diať na pôvodných trasách jestvujúcich rozvodov tepla,“ informuje spoločnosť Tender na svojom webe.

Projekt bude financovaný prostredníctvom Operačného programu Kvalita životného prostredia, konkrétne „Energeticky efektívne nízkouhlíkové hospodárstvo vo všetkých sektoroch – Rozvoj účinnejších systémov centralizovaného zásobovania teplom založeným na dopyte po využiteľnom teple.“ Predpokladaná hodnota zákazky je 1 238 495,78 € (bez DPH).

Prerušená dodávka tepla

V súvislosti so rekonštrukčnými prácami na potrubí spoločnosť MeT Šaľa, spol. s r.o. oznámila dočasné prerušenie dodávky tepla na ohrev vody. Po opravných prácach na tepelnom zdroji CK 31 nasleduje oprava CK 34 vo Veči. Ten bude mať prerušenú dodávku tepla v termíne od 24.7. 2017 od 7.00 hod. do 26.7. 2017 do 18.00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM