Rastislav Búgel Kultúra

Mesto udelí ocenenia významným osobnostiam: TOTO je zoznam nominovaných

Cenu mesta Šaľa by tento rok mohli získať jeden kolektív a šesť osobností, ktoré sa nejakým spôsobom zaslúžili o rozvoj a zviditeľnenie Šale. O návrhu odbornej komisie bude rokovať mestské zastupiteľstvo na svojom zasadnutí 26. novembra.

Ilustračný obrázok k článku Mesto udelí ocenenia významným osobnostiam: TOTO je zoznam nominovaných
Zdroj: Dnes24.sk

Kandidátom na udelenie ceny za významný prínos v rozvoji poľnohospodárstva v Šali a na Slovensku je Emil Dufala. Za vynikajúce výsledky a úspešnú reprezentáciu Slovenska v športovej streľbe by mal Cenu mesta Šaľa získať aj Erik Varga. Ďalším oceneným má byť Boris Grell, ktorého odborná komisia vybrala predovšetkým pre jeho tvorivé výkony a významné výsledky v oblasti automobilového dizajnu.

Za dlhoročnú významnú činnosť a prínos pri záchrane archeologického bohatstva je na ocenenie nominovaný aj Ján Kormoši. Jozef Rehák by mal byť zasa ocenený za aktívny a významný prínos pri rozvoji a udržiavaní kultúrneho a športového života v Šali. Za dlhoročnú prácu v oblasti školstva a kultúry a tiež významný prínos v pedagogicko-výchovnej činnosti a detskej dramatickej tvorivosti má byť ocenená aj Magdaléna Máčiková. Medzi nomináciami na udelenie ocenenia je aj súbor Mažoretky Kontess, ktorý má získať cenu za významný prínos v oblasti tanečnej výchovy detí a mládeže a za úspešnú reprezentáciu Šale.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM