Zlatica Gregorová Samospráva

Mesto skrášli vonkajšie areály: Vynovia ich aj doplnia zeleňou

Na detských ihriskách v Šali pribudnú nové hracie prvky aj lavičky. Radnica už začala s ich osádzaním.

Ilustračný obrázok k článku Mesto skrášli vonkajšie areály: Vynovia ich aj doplnia zeleňou
Foto: Zlatica Gregorová

Práce mesto zrealizovalo tam, kde si to vyžiadali občania mesta. Uskutočnili sa v rámci projektov prostredníctvom participatívneho rozpočtu. „Mesto dokonca podporí aj dva projekty, ktoré sa do balíka z tohto rozpočtu nedostali,“ uviedla Erika Kollerová z mestského úradu.

Hojdačka aj kolotoč

Nový kolotoč a závesná hojdačka budú osadené na ihrisku na Lúčnej ulici. Prevažovaciu hojdačku zasa budú môcť využívať deti na Narcisovej ulici. Na ihrisku, ktoré sa nachádza pri Vlčanskej a Nezábudkovej ulici osadia novú šmýkačku, prevažovaciu a pružinovú hojdačku.

Každoročná dotácia

Šaľa každoročne vyčlení z mestského rozpočtu 5000 eur, o ktorých rozhodujú občania mesta. O financie z tohto participatívneho rozpočtu sa uchádzalo celkovo päť žiadateľov. „Realizácia všetkých piatich projektov by prevýšila sumu 5000 eur. Mesto sa napriek tomu nakoniec rozhodlo podporiť všetky navrhované aktivity. V tomto mesiaci sa tak skrášlia aj ďalšie dve detské ihriská. Na Novomeského ulici osadí mesto dve nové lavičky a vysadí stromy. Detské ihrisko na Ulici 1. mája bude bohatšie o prevažovaciu a závesnú hojdačku,“ dodala Kollerová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM