Zlatica Gregorová Samospráva

Mesto Šaľa dostalo dotáciu: Pribudne kamerový systém

V máji tohto roka požiadali o pridelenie dotácie. Teraz prichádza pozitívna správa.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Šaľa dostalo dotáciu: Pribudne kamerový systém
Zdroj: TASR

Zachytia to, čo bežné oko nevidí…Šaľa na ne dostala dotácie priamo zo Štátneho rozpočtu SR. Výzva mala za cieľ rozšíriť počty kamier v našom meste.

Rýchle nasadenie

Spolu so Šaľou sa do podobných projektov pustili aj ďalšie obce. Vďaka získaným financiám budú môcť umiestniť „pohyblivé oči“ do miest, ktoré nie sú príliš frekventované a zabrániť tak prípadnému nebezpečenstvu. Budú tiež rýchlym pomocníkom príslušníkov polície, ktorí budú môcť vďaka nim okamžite zasiahnuť. Nepochybne dôležité je aj to, že obrazový materiál z nich bude spoľahlivým dokumentačným prostriedkom.

Sedem nových kamier

Vďaka úspešnej žiadosti sa v rámci Projektu Prevencia kriminality – Rozširovanie kamerového systému v Šali mesto získalo 10 000 eur a umiestni sedem nových kamier. „Kamerový systém bol v našom meste zriadený v roku 2005, v súčasnosti sleduje poriadok na verejných miestach 27 kamier. Z tohto počtu je až 23 priamo v meste a ďalšie štyri sú umiestnené vo Veči. Kamerový systém bol rozširovaný vo viacerých etapách, väčšia časť nákladov bola hradená z dotácie z Ministerstva vnútra SR. Zábery z kamier sledujú v nepretržitej prevádzke členovia chránenej dielne, ktorá sídli v priestoroch Mestskej polície v Šali,“ uviedla hovorkyňa mesta Šaľa, Erika Kollerová.

Bezpečnejšie vo Veči

Ako sme vás už dávnejšie informovali, kamery osadia na miestach v mestskej časti, vo Veči. Chýbať nebudú na Nitrianskej ulici v smere na Ul. Gen. L. Svobodu a na ul. Dóžova aj so zachytením Bernolákovej a Pribinovho námestia. Na sídlisku to bude ulica Hollého a Gen. L. Svobodu, ako aj Lúčna ulica a zmonitorované bude aj okolie pri Materskej škole Hollého a tiež na ul. Fraňa Kráľa smerom k Hollého ulici.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM