Zlatica Gregorová Samospráva

Mesto plánuje kúpiť tenisový areál: Prevádzkovať ho budú športovci

Tenisti sa chcú začleniť k ostatným mestským športovcom. Pomôcť by im malo vlastníctvo mesta.

Ilustračný obrázok k článku Mesto plánuje kúpiť tenisový areál: Prevádzkovať ho budú športovci
Zdroj: TASR

Vlastníctvo budov aj športovísk nesie nemalú záťaž pre ich majiteľa. V našom meste sídli aj Tenisový klub Šaľa. Práve nedávno prišli s novým nápadom.

Áno, či nie?

Návrh bol predložený poslancom Mestského zastupiteľstva v Šali na nedávnom zasadnutí. Tí rozhodovali tom, či vziať, alebo nie tenisový areál za svoj. Vyjadrili sa k nemu viacerí poslanci. Niektorí bola za, iní zase proti. Stanovisko primátora mesta Šaľa, Jozefa Belického, bolo podľa zverejnených informácií také, že šaliansky tenisový klub predostrel svoj návrh i preto, že všetky ihriská na území mesta vlastní mesto. Do jeho portfólia chýbajú už iba diskutovaní tenisti a strelci. A je teda žiadúce, aby sa tento šport v meste rozvíjal a nezanikol.

Poslanci súhlasili

Po poslaneckej diskusii padol návrh uzatvoriť s klubom zmluvu na prevádzku areálu Tenisového klubu Šaľa. Namiesto plánovanej mandátnej zmluvy, by však išlo o zmluvu nájomnú. Poslanci nakoniec podporili a schválili úmysel tenistov o „kúpu nehnuteľností – stavieb a stavebných úprav vo vlastníctve navrhovateľa umiestnených na pozemkoch podľa Geometrického plánu č. 28/2017,“ uvádzajú rokovacie materiály.

Klub bude prevádzkovať

Zatiaľ čo Mesto Šaľa má financovať náklady na energie, Tenisový klub Šaľa bude mať na starosti „prevádzku, zabezpečovanie a uhrádzanie revízií a obstarávanie investícií tak, aby areál bol v prevádzke a aby zostal zachovaný priestor pre udržanie i rozvoj tréningových možností pre mládež.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM