Zlatica Gregorová Rôzne

Materské centrum v Šali napreduje: Vynovili interiér a ďalej nezaháľajú, FOTO

Členky sa už dlhšie usilovne pripravujú na nadchádzajúce sviatky. Vyrobili adventné vence a bude aj jedličková slávnosť

Ilustračný obrázok k článku Materské centrum v Šali napreduje: Vynovili interiér a ďalej nezaháľajú, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Keďže priestory si už pýtali svoje, rozhodli sa vynoviť ich. Stena dostala nový poter a všetko to tam žiari pestrými farbami. Svoju pohodu tu nájdu mamičky, ktoré chcú využiť svoj čas na materskej dovolenke v spoločnosti iných kamarátok. Občianske združenie okrem iného pravidelne organizuje odborné prednášky, kultúrne aj spoločenské akcie a taktiež obľúbené tvorivé dielne.

V nich už vytvorili mnoho kreatívnych dielok. A práve v predvianočnom čase prišla Janka Gregušová s nápadom výroby originálnych sviečok. Tvorivé dielne sa konali v stredu 13. decembra 2017 v priestoroch na Družstevnej ulici. Ako nám sama Janka povedala, chcela by spoločne so záujemkyňami vyrobiť gélové sviečky a anjelské ozdoby.

O návod na výrobu gélovej sviečky sa s nami Janka aj podelila. Treba si len zadovážiť gél na sviečky a vhodné sklenené nádobky ako aj knôty. Do nádobky si Janka s pomocou dcérky Marušky dala niekoľko zrniek kávy, do stredu položili knôt a potom už len stačí zohriať trochu gélu napríklad aj v mikrovlnke a zaliať zmes. Necháme zatuhnúť asi tak 20 minút a vlastnoručne zhotovená sviečka je na svete. Takto si vytvoríte sviečky podľa svojho vkusu a možností.

Predvianočné podujatia

Aktivity šalianskych mám ani zďaleka nekončia. Chystajú sa na HAND MADE trh. Ten bude prebiehať v ich priestoroch 14. decembra 2017 od 15.30 do 18.00 hod. a už 20. decembra 2017 od 15.30 hod. vypukne Jedličková slávnosť pre detičky. Všetci spoločne tak oslávia blízky príchod tohtoročných Vianoc.

Materské centrum v Šali napreduje, vynovili interiér a naplno zarezávajú.FOTO
22
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM