Zlatica Gregorová Kultúra

Materské centrum Mamy mamám: Prichádzajú s jarnou i veľkonočnou tematikou

Príchodom sviatku Veľkej noci sa inšpirovali členky šalianskeho materského centra. Zorganizovali tvorivé dielničky.

Ilustračný obrázok k článku Materské centrum Mamy mamám: Prichádzajú s jarnou i veľkonočnou tematikou
Zdroj: Martina Bukovská

Oslavy spojené s príchodom tohto obľúbeného sviatku majú rôzne podoby. Tradičným symbolom je biele, či hnedasté vajíčko, z ktorého sa neskôr stane pestro vyzdobená kraslica. Samozrejmosťou, ktorá by nemala chýbať vo veľkonočných dekoráciách je sliepočka. A práve ona sa stala hlavným motívom tvorivých dielničiek v materskom centre Mamy mamám.

Šikovné ruky

Mamičky si spolu so svojimi ratolesťami vytvorili svoje vlastné sliepočky. Fantázii sa v tomto prípade medze nekládli. Ako materiál využili biely i pestrofarebný papier, ktorý šikovne skombinovali s ďalšími ozdobami. A ako sa vytváranie sliepočiek pozdávalo organizátorke Janke Gregušovej?

„ Vyrobili sme s deťmi sliepočky,ktoré boli vystrihnuté z papiera. Tie sme doplnili dekoráciami, pierkami a krídelkami, ktoré dotvorili sliepočky, alebo aj kohútikov. Dielka sú vyrobené takým spôsobom, aby sa dali voľne preklápať. Takže spodná časť je zaoblená,“ hovorí Janka Gregušová. Do sliepočky, kuriatok alebo a j kohútika si deti môžu povkladať rôzne zrniečka, alebo aj sladkosti ,ako napr. malé veľkonočné vajíčka, či lentilky.

Jarné venčeky

A čo plánujú najbližšie? Podľa slov Janky Gregušovej, sa už v stredu 5. apríla 2017 od 10.00 hod. pokúsia vytvoriť jarné venčeky. Lektorkou bude Zuzana Hudecová, ktorá na ich vytváranie použije vŕbové prútie, ktoré bude tvoriť korpus, ten si potom každý dozdobí kvetinami, či mašľami podľa svojej fantázie.

Materské centrum Mamy mamám: Prichádzajú s jarnou i veľkonočnou tematikou
4
Galéria
Zdroj: Martina Bukovská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM