Zlatica Gregorová Kultúra

Mamy vyrábali oblečenie: Vlastnoručne zhotovené TUTU sukne

Sukne tohto typu sú v poslednom čase čoraz rozšírenejšie i v našich končinách. S obľubou ich nosia najmä malé dievčatká, ktoré sa v nich cítia ako rozprávkové princezné.

Ilustračný obrázok k článku Mamy vyrábali oblečenie: Vlastnoručne zhotovené TUTU sukne
Zdroj: Martina Bukovská/Jana Holátová

Spoznáte ich podľa nadýchanej sukničky s viacerými vrstvami naskladaného tylu, hodvábu alebo i mušelínu. TUTU sukne sú nástupkyne baletného oblečenia. Ak si spomínate, sukne baletiek sú rozviate, krátke ale aj dlhšie a najmä nadýchané. Vyrobili si ich členky Materského centra Mamy mamám v Šali.

S nápadom prišla Janka Gregušová. Ako hovorí:“Nápad som našla na internete. Najprv som vyskúšala ušiť takúto sukničku svojej dcérke a mala úspech. Hneď ma oslovili ďalšie mamičky s tým, žeby si ich tiež chceli vyrobiť pre svoje dcérky.“

Sukne pre malé princezné

A tak sa v stredu 26.apríla 2017 premenili priestory Materského centra Mamy mamám na krajčírsku dielňu so salónom a nakoniec i predvádzacím mólom. Na výrobu sukní použili látku – tyl. Podľa slov Janky Gregušovej: "Tyl sme nastrihali na široké pásy a postupne priväzovali na široký lem. Čím viac tylu sa použije, tým viac sa priblížite k puf efektu.“ Po dokončení sukne ju ešte môžete dozdobiť podľa svojej fantázie kvetinkami alebo inými ozdobami.

Na záver ostáva už len dodať, že tvorivé dielne s TUTU sukničkami sa pre veľký úspech budú opakovať.

Mamy vyrábali oblečenie: Vlastnoručne zhotovené TUTU sukne
2
Galéria
Zdroj: Martina Bukovská/Jana Holátová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM