Zlatica Gregorová Kultúra

Mamičky vyrábali okúzľujúce čelenky: Doplnkami do vlasov oslávili MDŽ, FOTO

Pred MDŽ sa skupinka Materského centra Mamy mamám rozhodla stráviť čas spoločne. Vynovené a na sektory rozdelené priestory boli v strede týždňa plné.

Ilustračný obrázok k článku Mamičky vyrábali okúzľujúce čelenky: Doplnkami do vlasov oslávili MDŽ, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Mamičky, babičky ba aj otec sa tu hrali s ratolesťami a oddychovali. Iné ženy zase mali v pláne výrobu čeleniek podľa svojej fantázie.

K MDŽ

Keď ste prišli 7. marca 2018 do útrob materského centra na Družstevnej ulici v Šali, videli ste, že to tam hýrilo pestrými farbami a pripomínalo to blížiacu sa jar. Kvety rôznych tvarov a farieb, čelenky do vlasov, určené na výzdobu, naštartované lepiace pištole a mnoho iných rekvizít už čakalo na šikovné ruky. Podujatie bolo určené pre dcéry, mamy i babičky. Tie mohli popustiť uzdu kreativite a vytvárať originálne doplnky dievčenských a ženských účesov.

Kvety vo vlasoch

Viac nám porozprávala organizátorka tvorivých dielní Janka, ktorá nám prezradila: „Momentálne vyrábame venčeky z umelých kvetov. Základ tvorí čelenka, na ktorú pomocou lepiacej pištole a umelých kvetov robíme dekorácie. Mamičky si podľa vlastnej fantázie pripravia vopred na filcovinu nadekorujú. Filc slúži na to, aby všetko lepšie držalo na umelej hmote, z ktorej je čelenkový korpus. Kvety sa tak dajú ešte meniť, do detailov si kvietky môžete vyšperkovať podľa svojich predstáv. Potom sa to nalepí na čelenku a pridrží filcom kvôli upevneniu.“

Kvetinovú čelenku môžete využiť pri ktorejkoľvek príležitosti. Aj na tie slávnostné alebo ako doplnok k letným šatám. Ako sa Janka zdôverila, jej detičky sú vynaliezavé a módne a takéto kvetinové čelenky nosia dokonca aj na čiapkach.

FOTO, Mamičky vyrábali okúzľujúce čelenky: Doplnkami do vlasov oslávili MDŽ
34
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM