Zlatica Gregorová Samospráva

Majú veľa plánov: V Dlhej nad Váhom chystajú viacero projektov

Posledné rokovania obecných zastupiteľstiev sa niesli najmä v znamení budovania obchvatu Šale. Dnes sa obce venujú svojim radostiam aj starostiam.

Ilustračný obrázok k článku Majú veľa plánov: V Dlhej nad Váhom chystajú viacero projektov
Foto: Zlatica Gregorová

V Dlhej nad Váhom pripravili množstvo projektov na skvalitnenia života v obci. Prečítajte si, čo plánujú vylepšiť.

Odvod dažďovej vody

Júnové zastupiteľstvo poslancov v Dlhej nad Váhom prinieslo niekoľko noviniek. V obci sa rozhodli vypracovať viacero projektov, ktoré by zlepšili život občanom obce. Chcú zamedziť problémom s množstvom vody, ktorá v obci počas dažďa narobí viacero problémov. V prípade zverejnenia vhodnej výzvy sa do nej zapoja, oznámil starosta Pavol Tóth na zasadnutí zastupiteľstva. Poslanci túto myšlienku ohľadom projektu na odvádzanie dažďových vôd v obci prijali pozitívne.

Uspeli s projektami

Dlhej nad Váhom sa darí aj v oblasti získavania dotácií z kraja aj prostriedky poskytované Úradom vlády SR. Počas rokovania poslancov starosta obce Pavol Tóth prítomných informoval o získaní finančných prostriedkov na projekty “Úprava verejného priestranstva v centre obce s dotáciou z Nitrianskeho samosprávneho kraja prostredníctvom MAS Dolné Považie vo výške 4400,00 Eur a projekt V centre maďarskej ľudovej kultúry s dotáciou poskytnutou Úradom vlády SR vo výške 1000,00 Eur,“oz­námil na zasadnutí starosta obce.

Obyvatelia aj vedenie obce budú teraz čakať na to, ako uspejú s podanými žiadosťami o dotácie. Tie by chceli využiť rôzne. Deťom aj mládeži by slúžilo multifunkčné ihrisko. V budove Klubu dôchodcov plánujú vymeniť už dosluhujúce okná aj dvere. Nezabúdajú ani na bezpečnosť obyvateľov a preto by chceli rozšíriť kamerový systém v obci.

O tom, ako Dlhováhovčania so žiadosťami uspeli a čo sa im podarilo prostredníctvom dotácií uskutočniť, vás budeme informovať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM