Peter Štrbo Iné športy

Lukostrelci sa na šampionát pripravovali v Šoporni

Juniorská lukostrelecká reprezentácia SR sa pred niekoľkými dňami pripravovala v Hoteli Relax INN Šoporňa na tohtotýždňový svetový šampionát v Poľsku. Prezident zväzu si pochvaľoval vynikajúce podmienky na tréning.

Mladí lukostrelci sa na vrchol sezóny pripravovali už po druhýkrát v Šoporni, konkrétne v areáli Hotela Relax INN Šoporňa. Podľa prezidenta Slovenského lukostreleckého zväzu Matúša Durného sú v tomto areáli vytvorené vynikajúce podmienky pre sústredenia športových tímov, nakoľko sa tu nachádza kompletné rehabilitačné vybavenie ako bazén, vírivka, sauna, sú zabezpečené aj rehabilitačné procedúry a nechýbajú tu rôzne športoviská.

Juniorská reprezentácia bude pretekať v kategóriách juniori a kadeti, v disciplíne olympijský luk. Na šampionáte sa bude súťažiť aj v disciplíne kladkový luk, no Slovensko v nej zastúpenie mať nebude.

Šéf zväzu podotkol, že v areáli Hotela Relax INN Šoporňa sú vytvorené priaznivé podmienky pre tento druh športu a lukostrelecký zväz by sa nebránil v prípade záujmu z regiónu založeniu nového lukostreleckého klubu, práve naopak, podobnú myšlienku by rozhodne podporili a zabezpečili by aj odborný dohľad v jeho začiatkoch.

Viac o príprave na šampionát a lukostreľbe ako takej hovorí Matúš Durný vo videu.

Lukostrelci sa na šampionát pripravovali v Šoporni
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM