Peter Štrbo Iné športy

Ľudovít Kocsis obhájil americký titul majstra sveta

Karatista Telovýchovnej jednoty Slovan Duslo Šaľa Ľudovít Kocsis vybojoval v Liberci v seniorskej kategórii v súťažiach KATA titul majstra sveta.

Zdá sa, že viacnásobnému majstrovi sveta v karate (súťaže Kata) **Ľudovítovi Kocsisovi ** viac vyhovujú medzinárodné zápolenia v zahraničí, nakoľko sa mu na medzinárodnom tatami darí viac ako na Slovensku. Potvrdil to aj nedávno v českom Liberci, kde si v konkurencii karatistov z 35 štátov vybojoval prvenstvo pred reprezentantom Ruska a ďalším slovákom Marekom Byrtusom (KK Budo Bratislava). Práve bratislavský pretekár a slovenský reprezentant Byrtus sa stal na nedávnych majstrovstvách Slovenska víťazom, keď odsunul nášho úspešného pretekára na druhé miesto. Víťazstvom v Liberci Ľudovít Kocsis vrátil svojmu odvekému rivalovi porážku so šampionátu v pravú chvíľu.

Dvojnásobný najúspešnejší športovec Nitrianskeho kraja Ľudoví Kocsis cestoval do Liberca obhajovať svoje prvenstvo z roku 2009, kedy sa stal v americkom mestečku Fort Lauderdale na Floride majstrom sveta (poznámka: druhý skončil ďalší slovák Tomáš Kayser a na bronzovom stupienku skočil domáci karatista) v súťaži KATA, ktorú usporiadala organizácia WKC.

Úspešný reprezentant Ľudovít Kocsis, ktorý sa v materskom klube venuje ako tréner aj výchove najmladších adeptov karate v súčasnosti nespí na vavrínoch. Tvrdo sa pripravuje na ďalšie dve významné karatistické podujatia, ktoré ho v druhom polroku čakajú. V prvej októbrovej dekáde (7. – 9. 10. 2011) by chcel štartovať na Svetovom pohári v maďarskom Györi a v období od 26. – 30. novembra 2011 pôjde aj s ďalšími karatistami TJ Slovan Duslo Šaľa obhajovať svetové prvenstvo na Majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia v talianskom mestečku Marina di Carrara, ktoré poriada organizácia WTKA. V tomto mestečku sa šalianskym karatistom mimoriadne darilo, keď vybojovali štyri tituly majstrov sveta (dva získal Ľudovít Kocsis, po jednom pridali juniorské duo Norbert Runák – Samuel Augustín a žiačka Paulína Móriová – t. č. po operácii kolena) a ďalších šesť medailových umiestnení.

Samozrejme, že na týchto podujatiach chce dobre reprezentovať nielen svoju materskú TJ Slovan Duslo Šaľa, ale aj okres a Nitriansky región. V prvom rade sa musí zodpovedne tréningovo pripraviť, v druhom rade je jeho účasť podmienená aj ekonomickou stabilitou. Aj z toho dôvodu je Ľudovít Kocsis povďačný všetkým tým, ktorí mu pomáhajú zodpovedne sa pripraviť na vrcholové podujatia v karate.

Jozef Sklenár

Foto: Ľudovít Kocsis šaliansky karatista a čerstvý majster sveta z Liberca

Kocsis_titul
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM