Samospráva

Ľudia bez domova si oddýchnu v príjemnejšom prostredí: Útulok má nové vybavenie

Zariadenie na Partizánskej ulici poskytuje bývanie ľuďom bez domova. Vďaka potrebným financiám vynovili interiér.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia bez domova si oddýchnu v príjemnejšom prostredí: Útulok má nové vybavenie
Zdroj: Mesto Šaľa

V minulom roku sa Mesto Šaľa uchádzalo o poskytnutie dotácie na nákup materiálno technického vybavenie pre útulok, ktorého prevádzkovateľom je Organizácia sociálnej starostlivosti mesta Šaľa.

„Uvedená žiadosť o dotáciu bola schválená v rozsahu obstarania 10 ks kovových postelí, 10 ks obojstranných matracov z PUR peny, rozmerovo aj typovo vhodných do obstarávaných postelí, 10 ks kovových šatňových skríň so zámkom, 10 ks kuchynských stoličiek s kovovou konštrukciou a umývateľným povrchom sedáka, 1 LED televízor 32“, informuje Eliška Vargová, z Referátu pre rozvojovú stratégiu a štrukturálne fondy, Mestský úrad Šaľa.

Zmluva o poskytnutí dotácie na útulok, nadobudla účinnosť 8.10.2016. Jej výška je 5310 EUR. Mesto sa podieľalo na spolufinancovaní vlastnými zdrojmi sumou 590,16 EUR. Čo sa týka verejného obstarávania cez EKS, celková výška nákladov na nákup vybavenia útulku je v sume 5900,16 s DPH.

Podľa slov Elišky Vargovej, je cieľom projektu podpora rozvoja sociálnych služieb zameraných na ľudí bez domova. Zlepšenie udržateľnosti zariadenia a zvýšenie hygieny pobytu klientov v zariadení ako aj skrášlenie obytného priestoru pre ľudí na pokraji sociálneho vylúčenia. Taktiež ide o skvalitnenie už poskytovaných sociálnych služieb.

Projekt je spolufinancovaný z rozpočtovej kapitoly MPSVaR SR na rok 2016 z dotácie na podporu rozvoja sociálnych služieb.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM