Rastislav Búgel Samospráva

Leto ako čas veľkých rekonštrukcií: Kraj opraví stredné školy!

Rekonštrukcie budú stáť 270-tisíc eur, z toho takmer 200-tisíc eur vyčlenil kraj zo svojho rozpočtu a zvyšok poskytlo ministerstvo školstva.

Ilustračný obrázok k článku Leto ako čas veľkých rekonštrukcií: Kraj opraví stredné školy!
Zdroj: TASR

Spolu 15 stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Nitrianskeho samosprávneho kraja využíva prázdninové mesiace na rekonštrukcie. Stáť budú 270-tisíc eur, z toho takmer 200-tisíc eur vyčlenil kraj zo svojho rozpočtu a zvyšok poskytlo ministerstvo školstva na odstránenie havarijných stavov.

Kompletná rekonštrukcia

Ako informoval hovorca predsedu kraja Stanislav Katrinec, celé školské budovy sa rekonštruujú napríklad v prípade Pedagogickej a sociálnej akadémie Levice alebo Strednej odbornej školy drevárskej Topoľčany.

Okná a strechy

Okná vymieňajú na Gymnáziu Vráble, na Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Komárne, na Strednej odbornej škole Kravany nad Dunajom alebo na Strednej odbornej škole technickej Zlaté Moravce. Robia sa aj opravy striech, a to napríklad na Gymnáziu Janka Kráľa v Zlatých Moravciach a na Strednej odbornej škole obchodu a služieb Topoľčany na školskom internáte a tiež na budove školy na Mudroňovej ulici.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM