Zlatica Gregorová Krimi

Krimi štatistike dominujú opäť vodiči: Nechýbali ani kuriózne prípady

Šalianski mestskí policajti sa v septembri najviac venovali cestným pirátom. Celkovo rozdali vyše stovky pokút.

Ilustračný obrázok k článku Krimi štatistike dominujú opäť vodiči: Nechýbali ani kuriózne prípady
Foto: Zlatica Gregorová

Zaznamenali celkovo 191 prípadov v súvislosti s cestnou premávkou. Ubudlo dopravných nehôd, stala sa len jedna. Najviac previnení počas uplynulého mesiaca tvorili opäť alkoholické exscesy ako aj výjazdy k pultom centralizovanej ochrany. Spolu to bolo tentoraz 377 priestupkov. Policajti na pokutách vyzbierali 1190 eur.

Pozrite sa na niekoľko septembrových prípadov z policajného zápisníka vedúceho odd. štatistiky a evidencie MsP Šaľa, Jána Komjáthyho. „Dňa 1.9.2017 o 15,4­0 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Hlavnej neznámy muž pod vplyvom alkoholu obťažuje okolie . Hliadka na mieste zistila, že sa jednalo o 26 – ročného M.H. t. č. bez ulice. Menovaný bol vyriešený napomenutím,“ uvádza zápis Jána Komjáthyho. Hneď na druhý deň mali mestskí policajti dočinenia s rušením pokoja. „Dňa 2.9.2017 o 16,5­0 hod. bolo na MsP nahlásené rušenie hlasnou hudbou na ul. Gorkého. Hliadka na mieste zistila, že rušenia sa dopúšťal 24 – ročný D.U. zo Šale. Po upozornení došlo k náprave a menovaný bol vyriešený napomenutím,“ uvádza Ján Komjáthy.

Vozil sa vo vozíku

Nedovolené požívanie tabaku na verejnosti bolo predmetom ďalšieho prípadu. „Dňa 7.9.2017 o 16,5­5 hod. MsP zistila, že na ul. Vlčanskej fajčila v autobusovej zastávke 27 – ročná R.K. z Lipovej. Menovaná bola vyriešená napomenutím,“ konštatuje policajný záznam Jána Komjáthyho. Minulý mesiac bol obohatený aj kurióznym prípadom, ktorého aktérom bol dospelý muž. “Dňa 10.9.2017 o 10,2­0 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Lúčnej neznámy muž sa vozí v nákupnom vozíku. Hliadka na mieste zistila, že sa jedná o 24 – ročného G.S. z Vlčian. Menovaný bol vyriešený napomenutím,“ uvádza zápis Jána Komjáthyho.

Agresívne správanie

Núdza nebola ani o nevhodné správanie na zdravotníckej pôde. „Dňa 16.9.2017 o 17,2­0 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Nemocničnej sa neznámy muž agresívne správa v ambulancii. Hliadka na mieste zistila, že sa jednalo o 51 – ročného F.K. t. č. bez ulice. Menovaný bol vyriešený napomenutím,“ konštatuje policajný záznam Jána Komjáthyho.

Štatistika MsP Šaľa za september 2017

Názov priestupku: Počet:

O cestnej premávke 98
Iné prípady 82
O cestnej premávke (zákazové značenia) 56
Pult centralizovanej ochrany 41
O cestnej premávke (tráva,chodník) 37
Verejný poriadok 34
Občianske spolunažívanie 8
Proti majetku 6
Podmienky držania psov 5
Trestné činy 4
O nakladaní s komun.odpadom a drob. stavebným odpadom 1
O zákaze požívania alkohol. nápojov na území mesta Šaľa 1
Ktorým sa  ustanovujú po­drobnosti súvisiace s držaním psov 1
O ochrane nefajčiarov 1
Na úseku životného prostredia 1
Dopravné nehody 1
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM