Peter Štrbo Futbal

Kráľová n/V a Žihárec jednoznačne, Selice sú z formy

Horná Kráľová prišla o všetky body v záverečných minútach stretnutia. Neded prehral v šlágri kola na ihrisku Šurian. Kráľová nad Váhom si pripísala pohodlné víťazstvo. Selice sú stále v hernom kŕči, zato Trnovec n/V sa opäť dostáva do formy. V Dlhej

[size=14]IV.li­ga[/size]

V súboji tímov z posledných poschodí tabuľky mal náš regionálny zástupca ideálnu príležitosť na ďalší trojbodový zisk v sezóne. Hornú Kráľovú bude konečný rezultát z tohto duel mrzieť pravdepodobne ešte poriadne dlho. Domáci sa ujali vedenia v 22.minúte, kedy sa nemýlil Bleho a dlho to vyzeralo na domácu trojbodovú radosť, zvlášť ešte po vylúčení hosťujúceho Benka v 66. minúte. Hostia však vstali z mŕtvych a v záverečnej desaťminútovke „zmrazili“ domáce publikum dvoma gólmi. Na druhý presný zásah Karola, ktorý prišiel v nadstavenom čase už Horná Kráľová nemohla zareagovať a prišla tak o všetky body.

[size=14]**Horná Kráľová – Sládkovičovo 1:2 (1:0) **[/size] góly: 22.Bleho – 83.Nagy, 90.+ Karol

Šláger prvého s druhým tímom tabuľky priniesol od prvých minút výborný futbal. Hostia sa do vedenia dostali rekordne rýchlo, keď už v 1.minúte vyťahoval domáci brankár Pilek loptu zo svojej siete po presnom zásahu Vercholu. Nie nadarmo sú Šurany na prvom mieste a v plnej miere to potvrdzovali aj na ihrisku a boli stále nebezpečnejšie. Po polhodine sa podarilo vyrovnať Švajdovi, ktorý o ďalších desať minút poslal „svojich“ aj do jednogólového vedenia. V druhom polčase sa hostia snažili vyrovnať a ich šance boli reálne až do 78.minúty, kedy sa presadil domáci Tvrdoň. Šurany si vďaka víťazstvu udržali vedúce postavenie v tabuľke IV.ligy.

[size=14]**Šurany – Neded 3:1 (2:1) **[/size] góly: 30. a 41. Švajda, 78. Tvrdoň – 1. Verchola

[size=14]V.li­ga[/size]

V Orechovej Potôni začali lepšie domáci, ktorí si v úvodných minútach vytvorili tlak, no skórovať sa im nepodarilo. „Pered“ potom vyrovnal hru, no napriek tomu sa v 31. minúte presadil Halák, ktorý poslal domácich do vedenia. Druhý polčas už taký bohatý na šance nebol. Víťazstvo Orechovej Potône spečatil v 63. minúte Zsigrai. Tešedíkovo sa po prehre prepadlo zo šiestej na deviatu priečku.

[size=14]**Orechová Potôň – Tešedíkovo 2:0 (1:0) **[/size] góly: 31.Halák, 64.Zsigrai

Diametrálne odlišné postavenie mužstiev v tabuľke V.ligy sa naplno prejavilo aj na ihrisku Kráľovej n/V, ktorá mala od úvodných minút zápas pevne v rukách a o plnom bodovom zisku rozhodla už do polčasu, keď si vytvorila štvorgólový náskok. V druhom dejstve už len podčiarkol výborný výkon domácich Straňák, ktorý zvyšoval v 69. minúte už na 5:0. Šintavu od ešte väčšieho debaklu zachránila konštrukcia brány, ktorá viackrát „zazvonila“ v prospech hosťujúceho družstva. Kráľová n/V vďaka svojim výborným výkonom patrí medzi najsvetlejšie zjavy tejto súťaže.

[size=14]**Kráľová nad Váhom – Šintava 5:0 (4:0) **[/size] góly: 13. a 37. Hadža, 31. Szilágyi, 40.Lacko, 69.Straňák

Domáci „mančaft“ mal od prvých minút prevahu, ktorú však nedokázal potvrdiť gólmi a spálil aj tie najvyloženejšie príležitosti. Náš zástupca ťahal po celý zápas za kratší koniec, no na konci sa takmer tešil z vedúceho gólu, nebyť zahodenej šance. S remízou tak bol spokojnejší pravdepodobne hosťujúci tím.

[size=14]**Trhová Hradská – Vlčany 0:0 **[/size]

[size=14]II.tri­eda[/size]

Trnovec n/V sa opäť dostáva do formy. Po nečakane vysokom víťazstve 4:0 v Čakajovciach chceli dať zabudnúť na nedávne zaváhania a potvrdiť tri body z ihriska súpera. Jarok sa v tejto sezóne potáca na dolných poschodiach tabuľky, domáci tak mali dobrú príležitosť na víťazstvo. Prvý polčas kvalitou príliš neoslnil, do prestávky sa podarilo skórovať iba kanonierovi Dymákovi. Ten však v úvode druhej časti pridal ďalší gól a snaživý „Íreg“ mal ďalšiu trhlinu vo svojich plánoch priviezť z Trnovca nejaké body. Hoci sa v ďalších minútach domáci skôr bránili, boli to oni, ktorí zvýšili už na 3:0 a o víťazovi už bolo prakticky rozhodnuté. Jarok síce ešte znížil na 3:1, posledné slovo však mal domáci Takács a o víťazovi tak nebolo pochýb.

[size=14]**Trnovec nad Váhom – Jarok 4:1 (1:0) **[/size] góly: 35. a 48. Dymák, 61.Legner, 90. Takács – 70.Bakita

Seličania chceli konečne zabodovať naplno, no plány im už v 15. minúte „naštrbil“ Mokráš a hostia viedli 1:0. Domácim sa podarilo otočiť vývoj stretnutia v závere polčasu, keď sa v priebehu piatich minút trafili Chovanec s Tóthom. Výkon Selíc nebol v druhom polčase ideálny a za svoju pasivitu mohli pykať, v 60. minúte však hostia zahodili penaltu a v stretnutí, ktorému by svedčala remíza, brali všetky body Selice.

[size=14]**Selice – Svätoplukovo 2:1 (2:1) **[/size] góly: 35.Chovanec, 40.Tóth – 15.Mokráš

Hájske, nabudené tromi bodmi získanými v poslednom zápase s lídrom tabuľky z Bábu, chcelo naplno bodovať aj na ihrisku posledného Poľného Kesova. Ambície sa im podarilo napĺňať najmä v prvom polčase, keď sa vďaka Jankulárovi dostali do dvojgólového vedenia. Domáci sa však nevzdali a v druhom polčase stihli vyrovnať, keď presne mieril Trvalec. Ďalšie góly už diváci nevideli a body sa tak museli zákonite deliť.

[size=14]Poľný Kesov – Hájske 2:2 (0:2)[/size] góly: 60.Veselka, 75.Trvalec – 15. a 41. Jankulár

V Rumanovej sa hral zaujímavý a vyrovnaný duel. V prvom dejstve si ani jedno z mužstiev nevytvorilo väčší tlak a do šatní sa tak išlo za bezgólového stavu. V druhej časti dobrého zápasu sa viac darilo domácim, ktorí sa dostali do vedenia po šťastnom teči Vargu, na ktorý už brankár hostí nestihol včas zareagovať. V závere pohrozili aj Diakovce, no z vyrovnania sa netešili a najtesnejšie víťazstvo si tak prekvapujúco pripísali Rumanovčania.

[size=14]Rumanová – Diakovce 1:0 (0:0)[/size] góly: 71.Varga

[size=14]III.tri­eda[/size]

Futbalisti Dlhej nad Váhom vstupovali do zápasu odhodlaní pripísať si ďalšie domáce víťazstvo. Úvodné minúty tomu aj nasvedčovali, domáci si okamžite vytvárali tlak a priklincovali hostí pred ich šestnástku. Potom sa však začali diať veci. Hostia skórovali hneď z prvej šance, ku gólu dopomohol predčasným vybehnutím domáci brankár. Z vedenia sa však dlho netešili, na pravom krídle sa dostal k lopte Ladislav Hučko a z 25 metrov preloboval brankára hostí. Držanie lopty bolo v tých chvíľach jednoznačne na strane Dlhej, v rozmedzí niekoľkých minút však po ďalšom kikse brankára a lacnom góle z priameho kopu prehrávala 1:3 a nevyzeralo to s ňou ružovo. Našťastie „kiksparáda“ pokračovala a vzápätí domáci znížili na 2:3, keď brankárovi prízemná strela prešla pomedzi nohy. Do polčasového hvizdu sa domácim dokonca podarilo vyrovnať, keď sa v skrumáži presadil Štrbo. V druhom polčase sa Dlhá rýchlo ujala vedenia, po presnom centri nemal problém dostať loptu do siete Meszároš. Hosťom sa však opäť podarilo vyrovnať z „ničoho“. Obrana sa dovtedy hrala s loptou, kým ju o ňu nepripravil jediný vysunutý hráč hostí a vyrovnal na 4:4. Víťazstvo si však futbalisti Dlhej n/V už nenechali vziať, pridali ešte dva góly (Rózsa, Paštéka) a zaslúžene si pripísali tri body do tabuľky.

[size=14]**Dlhá nad Váhom – Dražovce 6:4 **[/size] góly: Štrbo 2, Paštéka, Meszároš, L.Hučko, Rózsa

**Žihárec **zatiaľ naplňuje postupové ambície, ktorými sa prezentoval pred začiatkom sezóny. Štefanovičová si síce v tejto sezóne nevedie vôbec zle, na horúcej pôde Žihárca sa však body nerozdávajú. Hostia si do polčasu držali nádeje na úspešný výsledok a do šatní išli „len“ s jednogólovým mankom. V druhom dejstve však prišiel uragán domácich, ktorí pridali ďalších päť gólov, neinkasovali ani jeden a udržali si prvé miesto v tabuľke.

[size=14]**Žihárec – Štefanovičová 6:0 (1:0) **[/size] góly: I.Bujko, J.Bujko, Komrhel 2, Tóth, Prístavok

Súvisiace články: [link=http://www­.sala24.sk/new­s.php?extend.112587]Vrá­ti sa Neded na prvé miesto?[/link]

TABUĽKY:

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM